AWP op LinkedIn

Discussieplatform Algemene Waterschapspartij

De AWP-LinkedIngroep is het discussieforum om argumenten en ideeën aan te dragen, waar alle leden van de AWP-groep hun voordeel mee kunnen doen. De Algemene Waterschapspartij onderscheidt zich van andere partijen in de waterschapsbesturen met haar slogan:  AWP niet politiek wel deskundig! 

AWP-groep op LinkedIn bedoeld om kennis te delen

Klik hier voor aanmelden AWP groep
De AWP-groep op LinkedIn is een besloten groep. Alleen als je je hebt aangemeld als 'volger' bij de AWP-groep, kun je de berichten en commentaren lezen.  De AWP-groep staat open voor iedere belangstellende met interesse in de waterschapspolitiek. Je hoeft dus *niet* lid te worden van de AWP (maar dat zou wel fijn zijn!).

Kennis delen: plaats een bericht in de AWP-groep

Kennis delen betekent ook: informatie delen. Halen én brengen. Zie je een interessant artikel op internet, plaats de link dan eenvoudig op de AWP-groep op LinkedIn.  Beschrijf in enkele zinnen waarom dit artikel van belang is voor de waterschappen en de waterschapspolitiek.  Klik op 'Plaats' en jouw bericht wordt gedeeld met de andere leden van de AWP-groep. Toch per ongeluk iets geplaatst dat je liever anders had willen opschrijven?  Geen nood!  Je kan altijd je eigen bericht of uw commentaar verwijderen. En opnieuw plaatsen in aangepaste vorm. Simpel!

Like en Delen

Lees je iets op de AWP-groep waar je het mee eens bent: klik op 'like'! Zo weten andere deelnemers aan de AWP-groep op LinkedIn wat jij belangrijk vindt.  En zo'n like helpt de Algemene Waterschapspartij om te zien welke onderwerpen de aandacht trekken van de AWP-leden en belangstellenden.  Door een bericht te liken in de AWP-groep krijgen alle groepsleden een melding. 

Het is helaas niet meer mogelijk om een bericht vanuit de AWP-LinkedIn groep te delen met al je contacten op LinkedIn. Voor de liefhebber: In de illustratie  en de teksthieronder wordt uitgelegd hoe je wel een bericht kunt delen. 

Als je tóch wil dat al je contacten op LinkedIn een bepaald bericht met bijlage zien langskomen, dan zit er niets anders op dan om die bijlage te delen op je eigen tijdlijn. Dat gaat als volgt: 1. open de bijlage uit het bericht op op de AWP-groep en copy de link (url). 2. ga naar "home". 3. klik op het zinnetje: "Deel een artikel, foto, video of idee". 4. plak de link (en nadat de bijlage is verschenen, verwijder de url ook weer want staat slordig). 5. Voeg 2-3 tekstregels toe met jouw persoonlijke toelichting. 6. klik op "plaatsen" en klaar! 
Al je contacten zien jouw bericht nu langskomen op hun eigen tijdlijn.
En nog leuker: zij kunnen jouw bericht wél delen!

 

Samen voor de AWP!

Hoe groter de AWP-groep op LinkedIn, hoe meer mensen de AWP leren kennen als 'niet politiek wel deskundig'. Jij kan heel eenvoudig helpen om de AWP-groep te laten groeien door enkele van je eigen contacten op LinkedIn door te verwijzen naar de AWP-groep. LinkedIn noemt dat een 'uitnodiging'. Zo'n uitnodiging is tegenwoordig heel gewoon op de Sociale Media. Degene die de verwijzing ontvangt kan zelf besluiten om de uitnodiging te accepteren, of niet. Maar: 'niet geschoten, altijd mis!' 

Je kunt ook de lijst van volgers van de AWP-groep doorzoeken op mensen die je kent, of mensen die in je eigen waterschap wonen. LinkedIn noemt dat de 'ledenlijst'. Je kunt mensen vanuit die lijst een berichtje sturen, ook als je (nog) niet bent gelinked. 

In onderstaande illustratie zie je hoe je contacten uitnodigt voor de AWP-groep op LinkedIn, en hoe je de lijst met volgers opent.

Help, mijn mailbox loopt vol met AWP-berichten!

Op de AWP LinkedIn groep worden frequent berichten geplaatst.  LinkedIn is standaard zó ingesteld dat je telkens een mailtje krijgt van LinkedIn wanneer er weer een nieuw bericht is geplaatst. Sommige mensen vinden dat vervelend of onoverzichtelijk. Daar is echter een eenvoudige oplossing voor!  Als je de groepsinstellingen aanpast voor de AWP LinkedIn groep, ontvangt u één keer per week een overzicht met alle nieuwe berichten.

  1. Open LinkedIn
  2. Ga naar de AWP Groep
  3. Klik op het "tandwieltje" rechtsboven
  4. Je komt nu in het blad "Groepsinstellingen"
  5. Verwijder vinkje bij "Nieuwe gespreksactiviteit"
  6. Plaats vinkje bij "Overzichtsberichten"
  7. Kies: "wekelijks bezorgd"
  8. Klik op "Wijzigenen Opslaan" onderaan de pagina

Nu ontvang je wekelijks een samenvatting van alle artikelen op de AWP LinkedIn groep.  Zo heb je jeigen wekelijkse AWP nieuwsbrief, met in één oogopslag alle recente artikelen op de AWP-groep. Je kunt vanuit die lijst rechtstreeks doorklikken.

In onderstaande illustratie zie je hoe je de groepsinstellingen aanpast.

 

  

Doe jij ook mee met de AWP? Samen voor water en klimaat!
Word lid voor maar 25 euro per jaar.

Word lid!

AWP in beeld