AWP Jong wil het verschil maken

Jonge watervrouwen en watermannen welkom!

De snelle verandering van het klimaat, en de gevolgen voor de eigen woon- en leefomgeving, maken dat juist jongeren zich veel meer bewust zijn van water en klimaat. Je kunt natuurlijk gaan demonstreren, maar je kunt ook meehelpen om waterschappen en provincies van binnenuit tot actie te bewegen. Daarom is de AWP opzoek naar de inbreng van jongeren! Iets voor jou?

Transitie naar de toekomst

De AWP wil dat Nederland is voorbereid op de snel veranderende toekomst. Het wordt droger, heter en natter. Wij willen dat maatregelen om de klimaatschade te beperken in snel tempo worden uitgevoerd. Zorgen dat de natuur niet verdroogt. Zorgen dat er plaats is voor bevers in ons volle land.

Maar ook: ervoor zorgen dat de grondwatervoorraden om drinkwater van te maken, niet opraken. Regenwater hoort daarom ook niet in het riool, maar moet terug in de bodem. Wateropvang op platte daken is nodig om minder last te hebben van hoosbuien. Minder tegels in de tuin. En nog veel meer!

Wij zoeken jongeren, die mee willen helpen om de doelen van de AWP te realiseren. Het provinciebestuur en het waterschapsbestuur zit vol met grijze hoofden. De AWP wil daarom jongeren ook een stem geven in de waterschappen en de provincies.

Volg je een opleiding, dan is er het AWP Studentenlidmaatschap!

Jongeren hebben eigen ideeën over de toekomst (foto: Pixabay)

 

Meedoen met de AWP?

Voor onze jongerenclub AWP Jong zijn wij op zoek naar twintigers en dertigers, die zich willen inzetten als ambassadeur voor water en klimaat. Samen met leeftijdgenoten bedenk jij plannen om jongeren te betrekken. Bijvoorbeeld bij jou op de opleiding, of het bij bedrijf waar ij werkt. Want jij weet als geen ander waarom stemmen voor water en klimaat nu zo belangrijk is! Toch?

Wij zoeken enthousiaste mensen om mee te helpen met de waterschapsverkiezingen en provinciale verkiezingen op 15 maart 2023. Heb jij ideeën hoe we het belang van water, klimaat en een duurzame leefomgeving voor het voetlicht kunnen brengen?

Of wil jij meehelpen met de verkiezingscampagne in maart 2023? Ben jij wellicht keigoed met Instagram en Facebook? Of wil je zelf op de kandidatenlijst staan voor waterschap of provincie? Laat van je horen!

Wil jij ervaring opdoen met de regionale democratie? Weten hoe de hazen lopen? Een leuke aanvulling op je CV om jou maatschappelijke betrokkenheid te laten zien? Pak die kans!

Meer informatie over AWP-lidmaatschap? Lees hier verder!

Studenten en jongeren die een opleiding volgen, betalen in het eerste jaar € 10,- en daarna jaarlijks slechts € 25,- voor het lidmaatschap van de AWP. Voor gewone AWP-leden is de contributie € 45,- per jaar.

Aanbieding: word nu lid voor twee jaar en ontvang het waterschapsboek ‘Niet Bang Voor Water’ helemaal gratis! Boordevol informatie over de waterschappen en een goed begin voor een profielwerkstuk of spreekbeurt.

 

 

 

Doe mee met de AWP !
Samen voor water en klimaat
Voor maar 45 euro per jaar
Jongeren: 25 euro per jaar
Welkomstkorting eerste jaar

Word lid!

AWP in beeldDe oplossing voor droogte is pijnlijk voor boeren

Opinie 23 mei 2022 - Nederland is ontwaterd en leeggepompt, en de grondwaterpeilen in Oost- en Zuid-Nederland zakken alsmaar lager. "Het vergt politieke ...

Uitgeplaste medicijnen en drugs dodelijk onderwater

Opinie 20 mei 2022 -  Drugs worden een steeds groter probleem in de zuivering van rioolwater. Zo kopte het FD onlangs: 'Drugs onder studenten zo normaal...

Drinkwater spotgoedkoop voor grote bedrijven: geen reden om zuinig te doen

Opinie 19 mei 2022 - Door klimaatverandering staat Nederland de komende jaren voor grote uitdagingen op watergebied, zoals kurkdroge zomers, een dalende ...