Over AWP Jong

‘Wie de jeugd heeft, heeft nog een lange toekomst’

Maak jij je zorgen over water en klimaat? En zoek je een kans om de oudere generatie ervan te doordringen dat jouw ideeën nu al belangrijk zijn? Of, nog beter: wil jij jouw ideeën nu al inbrengen in de lokale politiek? Waterschappen en provincies nemen veel beslissingen over water, klimaat en leefomgeving. En als jij als jongere gekozen wordt in het waterschapsbestuur of het provinciale bestuur, heb je maximaal invloed!

Maar ook als je niet gekozen wordt, kun je veel inbreng hebben! Zo zijn er verschillende commissies waarin ook ‘plaatsvervangers’ (burgerleden) kunnen meedraaien. In de commissies wordt het voorwerk van de besluitvorming gedaan.

 

Lid worden van de AWP?  Speciaal aanbod voor jongeren!

 

Verder worden in het vooroverleg van de fractie alle vergaderingen van waterschap en provincie voorbereid. Als AWP-lid kun je daar natuurlijk altijd aanschuiven om mee te praten. Je krijgt inzicht welke onderwerpen allemaal spelen, en je leert hoe belangenafweging werkt in de praktijk. Je kunt natuurlijk ook zelf thema’s inbrengen, en onderwerpen aandragen die op de agenda moeten komen.

Heb jij interesse in onze regionale democratie? Lijkt het je het leuk om straks mee te helpen met de verkiezingscampagne in 2023 voor waterschappen en provincies? Wil je ervaring opdoen in de politiek, maar wil je je niet aansluiten bij een landelijke politieke partij? Doe dan mee met de AWP!

 

Lees ook: Demonstreren of mee-regeren?’

Lees ook: ‘AWP Jong wil het verschil maken’

Lees ook: Jongeren de dupe van klimaatverandering’

 

 

 

Doe mee met de AWP !
Samen voor water en klimaat,
voor maar 45 euro per jaar.

Word lid!

AWP in beeld