AWP Jong wil het verschil maken

Jonge watervrouwen en watermannen welkom!

Voor jongeren die een opleiding volgen, is er het AWP Studentenlidmaatschap

Heb jij interesse in onze democratie? Vind je het leuk om straks mee te helpen met de verkiezingscampagne in 2023? Wil je ervaring opdoen in de regionale politiek, maar wil je je niet aansluiten bij een landelijke politieke partij? Dan is meedoen met de AWP interessant!

Lees ook: Nieuwe generatie waterprofessionals in de strijd tegen klimaatverandering

AWP: jonge watervrouwen en watermannen welkom! (foto: Pixabay) 

Samen voor Water en Klimaat!

De snelle verandering van het klimaat, en de gevolgen voor de eigen woon- en leefomgeving, maken dat juist jongeren zich veel meer bewust zijn van water en klimaat. Je kunt natuurlijk gaan demonstreren, maar je kunt ook meehelpen om waterschappen en provincies van binnenuit tot actie te bewegen.

Daarom is de AWP is opzoek naar de inbreng van jongeren! Iets voor jou?

De AWP wil dat Nederland is voorbereid op de snel veranderende toekomst. Het wordt droger, heter en natter. Wij willen dat maatregelen om de klimaatschade te beperken in snel tempo worden uitgevoerd. Zorgen dat de natuur niet verdroogt. Zorgen dat er plaats is voor bevers in ons volle land. Zorgen dat de grondwatervoorraden om drinkwater van te maken, niet opraken. Regenwater hoort niet in het riool, maar moet terug in de bodem. Wateropvang op platte daken. Minder tegels in de tuin. En nog veel meer!

Transitie naar de toekomst

Waterschappen werken mee aan de energietransitie. In 2025 willen de waterschappen energie-neutraal zijn, en in 2050 klimaatneutraal. Maar het kan allemaal wel wat sneller en doortastender.

Ook de grondstoffentransitie verloopt traag. In theorie kunnen nú al alle grondstoffen uit het rioolwater ook worden teruggewonnen. Wist je bijvoorbeeld dat de vezels uit het WC-papier eenvoudig uit het afvalwater kunnen worden gezeefd voor hergebruik? En waarom gebeurt dat dan nog niet op grote schaal? De AWP wil dit soort veranderingen veel sneller doorvoeren.

Jongeren hebben eigen ideeën over de toekomst (foto: Pixabay)

 

Meedoen met de AWP?

Wij zoeken jongeren, die mee willen helpen om de doelen van de AWP te realiseren. Het provinciebestuur en het waterschapsbestuur zit vol met grijze hoofden. De AWP wil daarom jongeren ook een stem geven in de waterschappen en de provincies.

Voor onze jongerenvereniging AWP Jong zijn wij op zoek naar twintigers en dertigers, die zich willen inzetten als ambassadeur voor water en klimaat. Bij jou op de opleiding of het bedrijf waar ij werkt. Want jij weet als geen ander waarom stemmen voor water en klimaat nu zo belangrijk is.

Wil jij ervaring opdoen met de regionale democratie? Weten hoe de hazen lopen? Een leuke aanvulling op je CV om jou maatschappelijke betrokkenheid te laten zien?

Wij zoeken enthousiaste mensen om mee te helpen met de waterschapsverkiezingen en provinciale verkiezingen op 15 maart 2023. Heb jij ideeën hoe we het belang van water, klimaat en een duurzame leefomgeving voor het voetlicht kunnen brengen? Wil jij meehelpen met de verkiezingscampagne? Ben jij wellicht keigoed met Instagram en Facebook? Of wil je zelf op de kandidatenlijst staan? Laat van je horen! Pak jij die kans?

 

Meer informatie over het AWP-lidmaatschap? Lees hier verder!

Studenten en jongeren die een opleiding volgen, betalen slechts € 5,- per jaar voor het lidmaatschap van de AWP. Voor gewone AWP-leden is de contributie € 25,- per jaar.

Aanbieding: word nu lid voor twee jaar en ontvang het waterschapsboek ‘Niet Bang Voor Water’ helemaal gratis! Boordevol informatie over de waterschappen en een goed begin voor een profielwerkstuk of spreekbeurt.

 

 

 

 

Doe jij ook mee met de AWP? Samen voor water en klimaat!
Word lid voor maar 25 euro per jaar.

Word lid!

AWP in beeldLaatste nieuws

Samen voor water en klimaat in regio Amsterdam en 't Gooi

Nieuws 26 sept. 2021 - Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Huizen liggen in het werkgebied van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. En natuurlijk ook Aalsme...

Drie miljoen Nederlandse klimaatvluchtelingen worden opgevangen in Duitsland

Nieuws 25 sept 2021 - Onderstreept door dreigende muziek laat een Duits verkiezingsfilmpje zien hoe drie miljoen klimaatvluchtelingen uit Nederland opvan...

Afschaffen geborgde zetels: kabinet moet knoop doorhakken!

Opinie 13 september 2020 - 'Historisch' wordt het nu al genoemd. Nooit eerder was er een Kamermeerderheid vóór afschaffing van de geborgde zetels in de...