Over AWP Jong

Jeugd maakt zich wel zorgen over klimaatverandering

Maak jij je zorgen over water en klimaat? En zoek je een kans om de oudere generatie ervan te doordringen dat jouw ideeën nu al belangrijk zijn? Of, nog beter: wil jij jouw ideeën nu al inbrengen in de lokale politiek? Waterschappen en provincies nemen veel beslissingen over water, klimaat en leefomgeving. En als jij als jongere gekozen wordt in het waterschapsbestuur of het provinciale bestuur, heb je maximaal invloed!

 

Maar de oudere generatie draait aan de knoppen!

Jij kunt op verschillende manieren de stem van de jonge generatie laten horen. Niet iedereen wordt verkozen, maar Je hoeft ook niet te worden gekozen om toch invloed te hebben. Zo zijn er verschillende commissies waarin ook ‘plaatsvervangers’ (burgerleden) kunnen meedraaien. In die commissies wordt het voorwerk van de besluitvorming gedaan. Dan kan de besluitvorming ook nog worden bijgesteld.

Verder worden in het vooroverleg van de fractie alle vergaderingen van waterschap en provincie voorbereid. Als AWP-lid kun je daar natuurlijk altijd aanschuiven om mee te praten. Je krijgt inzicht welke onderwerpen allemaal spelen, en je leert hoe belangenafweging werkt in de praktijk. Je kunt natuurlijk ook zelf thema’s inbrengen, en onderwerpen aandragen die op de agenda moeten komen.

 

Lid worden van de AWP?  Speciaal aanbod voor jongeren!

 

Doe jij mee met de AWP?

Heb jij interesse in onze regionale democratie? Lijkt het je het leuk om straks mee te helpen met de verkiezingscampagne in 2023 voor waterschappen en provincies? Wil je ervaring opdoen in de politiek, maar wil je je niet aansluiten bij een landelijke politieke partij? Doe dan mee met de AWP!

 

Lees ook: Demonstreren of mee-regeren?’

Lees ook: ‘AWP Jong wil het verschil maken’

Lees ook: Jongeren de dupe van klimaatverandering’

 

 

 

Doe mee met de AWP !
Samen voor water en klimaat
Voor maar 45 euro per jaar
Jongeren: 25 euro per jaar
Welkomstkorting eerste jaar

Word lid!

AWP in beeld