Jongeren en water

Algemene Waterschapspartij zoekt jongeren voor sprong naar de toekomst

De AWP wil dat we in Nederland voorbereid zijn op de snel veranderende toekomst, en ook op tijd maatregelen nemen. Omgaan met hoosbuien, bijvoorbeeld. Anders omgaan met onze leefomgeving, zoals wateropvang op platte daken. Minder tegels in de tuin en méér infiltratie. Zodat wij samen de toekomst op een creatieve manier kunnen invullen!

De Algemene Waterschapspartij geeft daarom ruimte aan jongeren. De AWP is er voor de jongeren die begrijpen dat Nederland niet kan bestaan zonder de waterschappen. En dat waterveiligheid niet vanzelfsprekend is. En voor jongeren, die betrokken zijn bij onderwerpen als klimaatverandering en zeespiegelstijging. Jongeren die willen dat de circulaire economie en maatregelen om de klimaatverandering op te vangen in snel tempo worden doorgevoerd.

Water is de toekomst

Voor jongeren die een opleiding volgen, is er het AWP Studentenlidmaatschap

Waterschapspolitiek is uitdagend en de inbreng van de jongere generatie is belangrijk! De snelle verandering van het klimaat, en de gevolgen voor de eigen woon- en leefomgeving maken dat juist jongeren zich veel meer bewust zouden moeten zijn van water.

Wij zoeken nu  twintigers en dertigers, die mee willen doen om de toekomst dichterbij te brengen. In 2023 zijn er weer waterschapsverkiezingen, dan willen we het verschil maken met onze plannen. Heb jij ideeën voor de waternatuur, klimaatverandering, schoon water, verdroging en al die andere waterschapsonderwerpen?   Weet jij hoe we het waterschapswerk beter voor het voetlicht kunnen brengen? Omdat jij ook vindt dat we de Nederlandse waterschappen moeten koesteren? Voor onze droge voeten, nu en vooral ook in de toekomst?

Lees ook: Nieuwe generatie waterprofessionals wil meedoen in de strijd tegen klimaatverandering

 

Circulair waterschap

Het buzzwoord is: circulaire economie. Waterschappen lopen zeker voorop bij de energietransitie en het sluiten van de grondstoffencyclus, maar het kan allemaal nog véél meer en veel sneller. In de praktijk kunnen nú al alle grondstoffen en energie worden teruggewonnen uit afvalwater. Wist je bijvoorbeeld dat de vezels uit het WC-papier eenvoudig uit het afvalwater kunnen worden gezeefd voor hergebruik?  En waarom gebeurt dat dan nog niet op grote schaal? De AWP wil dit soort veranderingen veel sneller doorvoeren dan nu het geval is.

Meedoen?

Meld je hier aan om lid te worden van de Algemene Waterschapspartij. Het studentlidmaatschap bedraagt €5 euro per jaar (kopie scholierenkaart / studentenkaart vereist). Je wordt in contact gebracht met de lokale afdeling van de Algemene Waterschapspartij. De AWP wil jongeren nadrukkelijk betrekken bij de waterschapspolitiek.

Aanbieding

Word nu lid voor twee jaar (tot 31 december 2021) en ontvang het waterschapsboek ‘Niet Bang Voor Water’ helemaal gratis!

 

 

Laatste nieuws

Opnieuw uitstel beslissing over de geborgde zetels?

Nieuws Overlegorgaan Fysieke Leefomgeving wil eerst brede discussie over taakveld van de waterschappen 7 jan. 2021 - Er is te weinig tijd om nog vóór de...

Nederlanders worden steeds waterbewuster, nieuwe campagne Waterbazen van start

Nieuws 'Waterbazen' nieuwe campagne van de 21 waterschappen 28 oktober 2020 - Drie op de vier Nederlanders vindt dat 'iedereen' een bijdrage moet leveren ...

Unie van Waterschappen: toch tariefdifferentiatie woningen in voorstel waterschapsbelasting

Nieuws Unie van Waterschappen: toch tariefdifferentiatie voor woningen 8 okt. 2020 - Goed nieuws voor huiseigenaren en woningverhuurders! En ook goed nieu...