Jongeren en water

Algemene Waterschapspartij zoekt jongeren voor sprong naar de toekomst

De AWP wil dat we in Nederland voorbereid zijn op de snel veranderende toekomst, en ook op tijd maatregelen nemen. Omgaan met hoosbuien, bijvoorbeeld. Anders omgaan met onze leefomgeving, zoals wateropvang op platte daken. Minder tegels in de tuin en méér infiltratie. Zodat wij samen de toekomst op een creatieve manier kunnen invullen!

De Algemene Waterschapspartij geeft daarom ruimte aan jongeren. De AWP is er voor de jongeren die begrijpen dat Nederland niet kan bestaan zonder de waterschappen. En dat waterveiligheid niet vanzelfsprekend is. En voor jongeren, die betrokken zijn bij onderwerpen als klimaatverandering en zeespiegelstijging. Jongeren die willen dat de circulaire economie en maatregelen om de klimaatverandering op te vangen in snel tempo worden doorgevoerd.

Water is de toekomst

Voor jongeren die een opleiding volgen, is er het AWP Studentenlidmaatschap

Waterschapspolitiek is uitdagend en de inbreng van de jongere generatie is belangrijk! De snelle verandering van het klimaat, en de gevolgen voor de eigen woon- en leefomgeving maken dat juist jongeren zich veel meer bewust zouden moeten zijn van water.

Wij zoeken nu  twintigers en dertigers, die mee willen doen om de toekomst dichterbij te brengen. In 2023 zijn er weer waterschapsverkiezingen, dan willen we het verschil maken met onze plannen. Heb jij ideeën voor de waternatuur, klimaatverandering, schoon water, verdroging en al die andere waterschapsonderwerpen?   Weet jij hoe we het waterschapswerk beter voor het voetlicht kunnen brengen? Omdat jij ook vindt dat we de Nederlandse waterschappen moeten koesteren? Voor onze droge voeten, nu en vooral ook in de toekomst?

Lees ook: Nieuwe generatie waterprofessionals wil meedoen in de strijd tegen klimaatverandering

 

Circulair waterschap

Het buzzwoord is: circulaire economie. Waterschappen lopen zeker voorop bij de energietransitie en het sluiten van de grondstoffencyclus, maar het kan allemaal nog véél meer en veel sneller. In de praktijk kunnen nú al alle grondstoffen en energie worden teruggewonnen uit afvalwater. Wist je bijvoorbeeld dat de vezels uit het WC-papier eenvoudig uit het afvalwater kunnen worden gezeefd voor hergebruik?  En waarom gebeurt dat dan nog niet op grote schaal? De AWP wil dit soort veranderingen veel sneller doorvoeren dan nu het geval is.

Meedoen?

Meld je hier aan om lid te worden van de Algemene Waterschapspartij. Het studentlidmaatschap bedraagt €5 euro per jaar (kopie scholierenkaart / studentenkaart vereist). Je wordt in contact gebracht met de lokale afdeling van de Algemene Waterschapspartij. De AWP wil jongeren nadrukkelijk betrekken bij de waterschapspolitiek.

Aanbieding

Word nu lid voor twee jaar (tot 31 december 2021) en ontvang het waterschapsboek ‘Niet Bang Voor Water’ helemaal gratis!

 

 

Laatste nieuws

Waterschap wordt sterker door Omgevingswet

Opinie 13 juni 2021 - Met de Omgevingswet in aantocht op 1 juli 2022 gaan de ingesleten verhoudingen tussen provincies, waterschappen en gemeenten flink ve...

Watersysteemheffing stijgt vier keer sneller dan inflatie - AWP wil eerlijke lastenverdeling

Nieuws Lastendruk huishoudens groeit zelfs met 5,4% in 2020 26 mei 2021 - De Unie van Waterschappen heeft de cijfers over 2020 bekend gemaakt. En wat blij...

Waterbeheer in tijden van klimaatverandering

Opinie Boekbespreking: Nederland Droogteland 18 mei 2021 -  Het klimaat verandert, en de manier waarop we met water moeten omgaan, verandert mee. In elk ...