Jongeren en waterschapsverkiezingen 2023

Water is de toekomst

Voor jongeren die een opleiding volgen, is er het AWP Studentenlidmaatschap

Waterschapspolitiek is uitdagend en opzoek naar de inbreng van jongeren! De snelle verandering van het klimaat, en de gevolgen voor de eigen woon- en leefomgeving maken dat juist jongeren zich veel meer bewust zouden moeten zijn van water. De AWP wil dat we in Nederland voorbereid zijn op de snel veranderende toekomst, en ook op tijd maatregelen nemen. Omgaan met hoosbuien, bijvoorbeeld. Anders omgaan met onze leefomgeving, zoals wateropvang op platte daken. Minder tegels in de tuin en méér infiltratie. Zodat wij samen de toekomst op een creatieve manier kunnen invullen!

Lees ook: Nieuwe generatie waterprofessionals wil meedoen in de strijd tegen klimaatverandering

Bron: Pixabay

Circulaire economie

Het buzzwoord van nu is: circulaire economie. Waterschappen lopen zeker voorop bij de transitie, maar het kan allemaal nog véél meer en veel sneller. In theorie kunnen nú al alle grondstoffen en energie worden teruggewonnen uit afvalwater. Kon je vroeger een afvalwaterzuiveringsinstallatie herkennen aan die grote cirkels waarin het rioolwater werd belucht, tegenwoordig zijn het grote bio-fabrieken waar bacteriën juist zonder zuurstof het afvalwater weer zuiveren.

Wist je bijvoorbeeld dat de vezels uit het WC-papier eenvoudig uit het afvalwater kunnen worden gezeefd voor hergebruik?  En waarom gebeurt dat dan nog niet op grote schaal? De AWP wil dit soort veranderingen veel sneller doorvoeren dan nu het geval is.

Uitdaging

De AWP geeft ruimte aan jongeren. De AWP is er voor de mensen die wonen en werken in het waterschapsgebied. Die willen genieten van waternatuur, die willen varen met hun bootje, en die willen dat de circulaire economie en maatregelen om de klimaatverandering op te vangen in snel tempo worden doorgevoerd.

Wij zoeken nu concreet twintigers, dertigers en veertigers die mee willen doen met de waterschapsverkiezingen in 2023. Heb jij ideeën hoe we het waterschapswerk voor het voetlicht kunnen brengen bij jongeren? Omdat jij ook vindt dat we de Nederlandse waterschappen moeten koesteren? Voor onze droge voeten, nu en vooral ook in de toekomst?

Meedoen?

Meld je hier aan om lid te worden van de Algemene Waterschapspartij. Het studentlidmaatschap bedraagt €5 euro per jaar (kopie scholierenkaart / studentenkaart vereist). Je wordt in contact gebracht met de lokale afdeling van de Algemene Waterschapspartij. De AWP wil jongeren nadrukkelijk betrekken bij de waterschapspolitiek.

Aanbieding

Word nu lid voor twee jaar (tot 31 december 2021) en ontvang het waterschapsboek ‘Niet Bang Voor Water’ helemaal gratis!

 

 

Laatste nieuws

Geborgde zetels, geborgde belangen - één zetel per categorie is genoeg, vindt de Algemene Waterschapspartij

Opinie Algemene Waterschapspartij pleit voor één zetel per geborgde categorie 1 juni 2020 - Het stelsel van geborgde zetels houdt boeren en bedrijven st...

Studenten recht op kwijtschelding waterschapslasten, vindt Algemene Waterschapspartij

Nieuws Algemene Waterschapspartij wil waterschapslasten studenten kwijtschelden 12 feb 2020 - Studenten met studieschuld hebben ook recht op kwijtscheldin...

Zeespiegelstijging is onomkeerbaar – zelfs als we nu alle CO2 uitstoot stoppen

Opinie zelfs als we nu alle CO2 uitstoot kunnen stoppen 30 jan 2020 - De zeespiegelstijging is onomkeerbaar en bedreigt sluipenderwijs het westen, noorden...