Jongeren, Studenten en de AWP

Jonge waterliefhebbers welkom!

Voor jongeren die een opleiding volgen, is er het AWP Studentenlidmaatschap

Voor onze afdeling AWP Jong zijn wij op zoek naar jonge mannen en vrouwen die zich willen inzetten als ambassadeur van water. Studenten en jongeren betalen slechts € 5,- per jaar voor het lidmaatschap van de AWP.

Lees ook: Nieuwe generatie waterprofessionals in de strijd tegen klimaatverandering

De Algemene Waterschapspartij zoekt jonge ambassadeurs (bron: Pixabay)

 

Verbeter de wereld, doe mee!

Waterschapspolitiek is uitdagend en opzoek naar de inbreng van jongeren! De snelle verandering van het klimaat, en de gevolgen voor de eigen woon- en leefomgeving maken dat juist jongeren zich veel meer bewust zouden moeten zijn van water. De AWP wil dat we in Nederland voorbereid zijn op de snel veranderende toekomst, en ook op tijd maatregelen nemen. Omgaan met hoosbuien, bijvoorbeeld. Anders omgaan met onze leefomgeving, zoals wateropvang op platte daken. Minder tegels in de tuin en méér infiltratie. Zodat wij samen de toekomst op een creatieve manier kunnen invullen!

Circulaire economie

Het buzzwoord van nu is: circulaire economie. Waterschappen lopen zeker voorop bij de transitie, maar het kan allemaal nog véél meer en veel sneller. In theorie kunnen nú al alle grondstoffen en energie worden teruggewonnen uit afvalwater. Kon je vroeger een afvalwaterzuiveringsinstallatie herkennen aan die grote cirkels waarin het rioolwater werd belucht, tegenwoordig zijn het grote bio-fabrieken waar bacteriën juist zonder zuurstof het afvalwater weer zuiveren.

Wist je bijvoorbeeld dat de vezels uit het WC-papier eenvoudig uit het afvalwater kunnen worden gezeefd voor hergebruik?  En waarom gebeurt dat dan nog niet op grote schaal? De AWP wil dit soort veranderingen veel sneller doorvoeren dan nu het geval is.

Uitdaging

De AWP geeft ruimte aan jongeren. De AWP is er voor de mensen die wonen en werken in het waterschapsgebied. Die willen genieten van waternatuur, die willen varen met hun bootje, en die willen dat de circulaire economie en maatregelen om de klimaatverandering op te vangen in snel tempo worden doorgevoerd.

Wij zoeken nu al concreet twintigers en dertigers die straks mee willen doen met de waterschapsverkiezingen in maart 2023. Heb jij ideeën hoe we het waterschapswerk voor het voetlicht kunnen brengen bij jongeren? Omdat jij ook vindt dat we de Nederlandse waterschappen moeten koesteren? Voor onze droge voeten, voor de gevolgen van klimaatverandering, voor de waternatuur in onze leefomgeving, nu en vooral ook in de toekomst?

Meedoen?

Meld je hier aan om lid te worden van de Algemene Waterschapspartij. Het studentlidmaatschap bedraagt €5 euro per jaar (kopie scholierenkaart / studentenkaart vereist). We nemen dan contact met je op en je wordt in contact gebracht met jouw lokale afdeling van de Algemene Waterschapspartij. De AWP wil jongeren een stem geven in de waterschapspolitiek.

Aanbieding

Word nu lid voor twee jaar (tot 31 december 2021) en ontvang het waterschapsboek ‘Niet Bang Voor Water’ helemaal gratis! Boordevol informatie over de waterschappen en een goed begin voor een profielwerkstuk of spreekbeurt.

 

 

 

 

Lees ook: ‘waterschapsbestuur zoekt enthousiaste mensen’

Laatste nieuws

Laat landbouw en vervuilende bedrijven betalen om de kwaliteit van ons water in orde te krijgen

Opinie Oppervlaktewater in Nederland zit vol chemische stoffen De waterkwaliteit blijft ondermaats als vervuilers niet harder worden aangepakt, meent Hans...

Algemene Waterschapspartij AWP verbreedt koers naar de provincie

Nieuws AWP eerste landelijke partij voor waterschap èn provincie 1 juli 2021 - De Algemene Waterschapspartij (AWP) wordt de eerste landelijke politieke p...

Waterschap wordt sterker door Omgevingswet

Opinie 13 juni 2021 - Met de Omgevingswet in aantocht op 1 juli 2022 gaan de ingesleten verhoudingen tussen provincies, waterschappen en gemeenten flink ve...