AWP in waterschap Amstel, Gooi en Vecht zoekt enthousiaste mensen

Samen voor water en klimaat

2 feb 2022 – De AWP zoekt nu enthousiaste mensen in Amsterdam en omgeving voor de AWP afdeling van waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV). Want over ruim een jaar, op 15 maart 2023, zijn er weer waterschapsverkiezingen. Op 14 feb is er een digitale kennismakingsbijeenkomst.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht telt 1,3 miljoen inwoners op 700 vierkante km. Van Amsterdam tot Hilversum en Nieuwkoop. Met een jaarlijkse begroting van rond de 180 miljoen euro. Dat vraagt om een deskundig en gemotiveerd waterschaps-bestuur om de stem van al die 1,3 miljoen inwoners te laten horen. Wil jij meedoen om de AWP op 15 maart 2023 in het waterschapsbestuur te krijgen? Voorwaarde is dat je woont in het gebied van AGV.

Landelijke partij

De AWP is een sterk merk. Wij zijn een landelijke partij en wij komen op voor het belang van de inwoners, zowel op de korte als ook de lange termijn. Wij hebben drie kernthema’s: water, klimaat en (duurzame) leefomgeving. Onder ‘leefomgeving’ valt bijv. waternatuur (zoals natuurvriendelijke oevers), maar ook giftige stoffen in het water (bijv. PFAS). En verder vinden we dat waterschapslasten eerlijker moeten worden verdeeld. Inwoners betalen nu teveel, bedrijven te weinig.

Klik hier: Gezond water in een gezonde wereld

Toekomst

Duurzaamheid en leefbaarheid zijn voor de AWP belangrijk. Zo moet het rioolwater in 2050 volledig circulair worden hergebruikt. Het klimaat verandert  en hoosbuien moeten op een slimme manier worden opgevangen in de stad. Ook het rioolwater moet in 2050 volledig circulair worden hergebruikt. Meer weten over de ambities van de AWP? Klik bovenaan deze pagina op het tabje ‘Welkom’ om te lezen waar de AWP voor staat!

Doe jij met ons mee? Vind jij ook dat water en klimaat veel meer aandacht moeten krijgen in de politiek van provincies en waterschappen? Gaan onderwerpen zoals ‘meer waternatuur’, ‘energietransitie’ en ‘duurzame landbouw’  jou ook aan het hart? En eerlijke waterschapslasten voor de inwoners?  Laat dan jouw stem horen!

Uiteraard hoef je niet alles alleen te doen. Je bent met een clubje mede-enthousiastelingen. En er is begeleiding vanuit het landelijk hoofdbestuur van de AWP en ook vanuit de AWP-afdeling in het buurwaterschap Hollands Noorderkwartier. Zo vergroot je je netwerk en doe je interessante ervaring op. En samen hebben we invloed op het beleid.

Wij zoeken nu enthousiaste mensen! Pak de handschoen op en doe mee!

Digitale Kennismakingsbijeenkomst*
AWP in Amstel, Gooi, Vecht
Maandag 14 februari: 19.30 – 21.00 uur.
Aanmelden: klik hier op contact!

* kennismaken is uiteraard vrijblijvend en zonder verplichtingen.

Heb je een vraag?  Klik hier!

Wil jij meedoen met de AWP?  Laat van je horen en word nu lid!

Amstelland: kaart uit 1749. Het gedeelte onder het IJ is globaal het huidige waterschap Amstel, Gooi en Vecht.

De AWP doet mee aan de waterschapsverkiezingen en de provinciale verkiezingen op 15 maart 2023. 

* De AWP heeft afdelingen in alle waterschappen en provincies. Nieuwe leden overal welkom!

 

 

Doe mee met de AWP !
Samen voor water en klimaat
Voor maar 45 euro per jaar
Jongeren: 25 euro per jaar
Welkomstkorting eerste jaar

Word lid!

Drinkwater veel te goedkoop voor bedrijven

Nieuws   https://fd.nl/opinie/1439759/we-moeten-grootverbruikers-van-water-veel-zwaarder-gaan-belasten TEKST INKORTEN EN AANPASSEN Zuinig z...

Uitgeplaste medicijnen en drugs dodelijk voor watervlooien

Opinie 20 mei 2022 - Het water in sloten en rivieren in Nederland zit vol met bestrijdingsmiddelen en zogenoemde medicijnresten. Maar ook de chemische re...

AWP komt op voor water, klimaat en natuur

Geen categorie Het klimaat verandert en we moeten nu al rekening houden met de klimaateffecten die waren voorspeld voor 2050. De zeespiegel stijgt en de verzilti...