Doe mee voor schoon water en droge voeten in Amsterdam en het Gooi

Wie helpt mee met een nieuwe afdeling van de AWP?

Water is een essentieel onderdeel van onze leefomgeving. Het waterbeheer moet nu op orde zijn, maar ook in de toekomst. Dijken die ook in de toekomst veilige zijn. De gevolgen van de klimaatverandering raken de werkzaamheden van de waterschappen hard. Regenwater moet op slimme manier worden opgevangen om het grondwater aan te vullen, zodat bomen genoeg water kunnen opnemen om te verdampen en zo de omgeving koel te houden. In de toekomst moet ook het rioolwater volledig circulair worden hergebruikt. De Algemene Waterschapspartij wil die toekomst omarmen. Doe jij met ons mee?

 Wij zoeken enthousiaste mensen met passie voor water in de regio Amsterdam / ’t Gooi  (en in de rest van Nederland!)

De AWP is een landelijke waterschapspartij. Direct aanmelden als lid?  klik hier!

De Amsterdamse grachten zijn onderdeel van het watersysteem van waterschap Amstel, Gooi en Vecht (foto: Pixabay)

 

AWP zoekt nieuwe leden* in waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Wat hebben Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Huizen gemeen? Al deze gemeenten liggen in het werkgebied van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. En natuurlijk ook Aalsmeer, Abcoude, Loosdrecht en Muiden, en het hele gebied daartussen. Een gebied van 700 vierkante km en 1,3 miljoen inwoners. Met een jaarlijkse begroting van rond de 180 miljoen euro. Dat vraagt om een gemotiveerd en deskundig Algemeen Bestuur om de stem van die 1,3 miljoen inwoners te laten horen.

Het gebied van Amstel, Gooi en Vecht is een gebied met veel verscheidenheid en vol uitdagingen voor het water. Denk bijvoorbeeld aan bodemdaling in de veenweide-gebieden. Omgaan met hoosbuien in stedelijk versteend gebied, die door de klimaatverandering steeds vaker zullen vallen. Zorgen dat het rioolwater circulair wordt gezuiverd en dat ook medicijnresten en microplastics uit het afvalwater worden verwijderd. Terugwinnen van grondstoffen, zoals fosfaat en de vezels uit het wc-papier. Ruimte maken voor waternatuur. Denk aan weidevogels, die gebaat zijn bij een hoge waterstand in het voorjaar. En ervoor zorgen dat mensen vooral ook plezier kunnen beleven aan het water.

Wil jij meedoen met de AWP?  Laat van je horen en  word nu lid!

Nieuwe AWP afdeling voor Amsterdam e.o.

De Algemene Waterschapspartij zoekt nu mensen uit Amsterdam en omstreken om een nieuwe AWP-afdeling op te richten. Want over drie jaar, in maart 2023, zijn er weer waterschapsverkiezingen en dan willen we goed voorbereid zijn. Heb jij een passie voor water en alles wat daar omheen speelt?  Gaan onderwerpen zoals ‘meer water-natuur in de grachten’, ‘energie uit water (aquathermie)’, ‘waterberging in de stad’ jou aan het hart? Wil jij ook eerlijke tarieven voor de waterschapsbelasting?  Doe dan mee!

Wil jij meedoen met de AWP?  Heb je een vraag?  Klik hier voor  contact!

AWP: samen voor water en klimaat

De AWP is een sterk merk. Wij zijn een landelijke waterschapspartij en wij komen op voor het belang van de inwoners, zowel op de korte als ook de lange termijn.

De AWP is onafhankelijk van de landelijke politiek, en wij doen alleen mee met de waterschapsverkiezingen. Wij vinden dat betrouwbaarheid, betrokkenheid en deskundigheid belangrijk in het politieke bestuur van het waterschap. Klik hier voor onze speerpunten en ons verkiezingsprogramma!

Interesse? Laat van je horen!

Het spreekt voor zich dat alle Nederlanders en alle niet-Nederlanders met een geldige verblijfsvergunning mee kunnen doen. Jongeren en studenten: klik hier. Vrouwen en mensen van kleur zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in de waterschappen. Pak de handschoen op en doe mee!

*De AWP heeft afdelingen in alle waterschappen. Nieuwe leden altijd welkom.

De Algemene Waterschapspartij zoekt mensen met hart voor water.

Doe jij ook mee? Steun de AWP met jouw bijdrage van 25 euro per jaar!

Word lid!

Laatste nieuws en opiniestukken

Watersysteemheffing moet eerlijker, zegt de AWP

Opinie Waarom krijgen bedrijven korting op de watersysteemheffing? De AWP vindt al jaren dat burgers te veel waterschapslasten betalen ten opzichte van be...

Nederland heeft steeds vaker dorst. Nieuw TV programma #Waterman zoekt het uit!

Nieuws Nieuw TV programma #Waterman 8 april 2021 - De zeespiegel stijgt, de zomers worden heter en droger. Nederland heeft steeds vaker dorst. Water, een ...

Waterschapsbelasting: huiseigenaren en huurders toch de klos?

Nieuws VNO-NCW op de koffie bij minister Infrastructuur en Waterstaat 6 april 2021 - Na een intensieve consultatie met alle belanghebbenden is het pakket ...