Nieuwe afdeling van de AWP voor waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV)

Samen voor water en klimaat – doe jij met ons mee?

26 sept. 2021Waterschap Amstel, Gooi en Vecht omvat een gebied van 700 vierkante km en 1,3 miljoen inwoners. Met grote steden zoals Amsterdam, Amstelveen en Hilversum, maar ook landelijke gebieden zoals Aalsmeer, Abcoude, Loosdrecht en Nieuwkoop en het hele gebied daartussen. Met een jaarlijkse begroting van rond de 180 miljoen euro.

Dat vraagt om een gemotiveerd en deskundig Waterschapsbestuur om de stem van die 1,3 miljoen inwoners te laten horen. Wil jij meedoen om de AWP in 2023 in het waterschapsbestuur te krijgen?

Digitale Kennismakingsbijeenkomst
AWP in Amstel, Gooi, Vecht
Donderdag 21 oktober: 19.30 – 21.00 uur.

Aanmelden: klik hier!

Het beheergebied van waterschap Amstel, Gooi en Vecht is vol uitdagingen voor het water. Denk bijvoorbeeld aan bodemdaling in de binnenstad en in de polders. Hoe om te gaan met hoosbuien in stedelijk versteend gebied. Hoosbuien, die die door de klimaatverandering steeds vaker zullen vallen. Zorgen dat het rioolwater circulair wordt gezuiverd. Mogelijk maken dat medicijnresten en microplastics uit het rioolwater worden verwijderd. Terugwinnen van fosfaat uit het rioolwater en van de vezels uit het wc-papier. Ruimte maken voor waternatuur. Helpen van de weidevogels, die gebaat zijn bij een hoge waterstand in het voorjaar. En ervoor zorgen dat mensen vooral plezier kunnen beleven aan, op, of met het water.

Heb je een vraag?  Klik hier!

Wil jij meedoen met de AWP?  Laat van je horen en word nu lid!

 

AWP: samen voor water en klimaat

De AWP is een sterk merk. Wij zijn een landelijke partij en wij komen op voor het belang van de inwoners, zowel op de korte als ook de lange termijn. Wij hebben drie kernthema’s: water, klimaat en (duurzame) leefomgeving. Daaronder valt bijvoorbeeld waternatuur (natuurvriendelijke oevers), maar ook giftige stoffen in het water (PFAS). En verder vinden we dat waterschapslasten eerlijker moeten worden verdeeld. Inwoners betalen nu teveel, bedrijven te weinig.

De AWP is helemaal onafhankelijk van de landelijke politiek. Wij doen alleen mee met de waterschapsverkiezingen en de provinciale verkiezingen. Betrouwbaarheid, betrokkenheid en deskundigheid zijn belangrijke kernwaarden. Bij de waterschapsverkiezingen in 2019 zijn we helaas onze zetel in waterschap AGV verloren. Nu willen we sterker terugkomen. En dat kan ook – als jij met ons meedoet!

Alle Nederlanders en iedereen met een verblijfsvergunning kan meedoen aan de waterschapsverkiezingen. Jongeren en studenten: klik hier. Vrouwen en mensen van kleur zijn nog steeds ondervertegenwoordigd in het waterschap en de provincie. Wij zoeken enthousiaste mensen. Pak de handschoen op en doe mee!

De AWP doet mee aan de waterschapsverkiezingen en de provinciale verkiezingen op 15 maart 2023. Direct aanmelden als lid?  Klik hier!

Water verbindt oud en jong. De AWP gelooft in de kracht van water (foto: Pixabay)

Doe mee met de AWP*

Water is een essentieel onderdeel van onze leefomgeving. Het waterbeheer moet nu op orde zijn, maar ook in de toekomst. De gevolgen van de klimaatverandering raken de werkzaamheden van de waterschappen hard. Regenwater moet op slimme manier worden opgevangen om het grondwater aan te vullen, zodat bomen genoeg water kunnen opnemen om te verdampen en zo de omgeving koel te houden. Ook het rioolwater moet in 2050 volledig circulair worden hergebruikt. De AWP wil die toekomst omarmen. Doe jij met ons mee?

De AWP zoekt nu mensen uit Amsterdam en wijde omstreken om een nieuwe AWP-afdeling op te richten. Want over ruim een jaar, op 15 maart 2023, zijn er weer waterschapsverkiezingen. Dan willen we goed voorbereid zijn. Heb jij een passie voor water en alles daar omheen? Vind jij dat water en klimaat de beide kanten van dezelfde medaille zijn? Gaan onderwerpen zoals ‘meer water-natuur in de grachten’, ‘energie uit water (aquathermie)’, ‘waterberging in de stad’ jou aan het hart? Wil jij ook eerlijke waterschapslasten voor de inwoners?  Doe dan mee! Wij zoeken doeners, ondersteuners en mensen die straks op de kieslijst willen staan.

Uiteraard hoef je niet alles alleen te doen. Er is begeleiding vanuit het landelijk hoofdbestuur van de AWP en ook de AWP-afdeling in het buurwaterschap Hollands Noorderkwartier heeft aangeboden om de nieuwe AWP-afdeling in AGV met raad en daad te ondersteunen.

 

* De AWP heeft afdelingen in alle waterschappen. Nieuwe leden overal welkom!

De Amsterdamse grachten zijn onderdeel van het watersysteem van waterschap Amstel, Gooi en Vecht (foto: Pixabay)

 

Doe jij ook mee met de AWP? Samen voor water en klimaat!
Word lid voor maar 25 euro per jaar.

Word lid!

Laatste nieuws en opiniestukken

Zeespiegelstijging veroorzaakt klimaatramp

Nieuws 25 sept 2021 - Onderstreept door dreigende muziek laat een Duits verkiezingsfilmpje zien hoe drie miljoen klimaatvluchtelingen uit Nederland opvan...

Afschaffen geborgde zetels: kabinet moet knoop doorhakken!

Opinie 13 september 2020 - 'Historisch' wordt het nu al genoemd. Nooit eerder was er een Kamermeerderheid vóór afschaffing van de geborgde zetels in de...

Voor productie van drinkwater moeten er steeds meer industriële stoffen worden verwijderd uit rivierwater

Opinie 17 aug. 2021 - RIWA is in 1951 opgericht als samenwerkingsverband van Nederlandse waterleidingbedrijven, die oppervlaktewater gebruiken voor de be...