‘AWP Jong’ geeft jongeren stem voor water en klimaat

Online kennismakingsbijeenkomst 24 nov. 2021

7 nov. 2021 – In een tijdsbestek van 2 generaties zal water dé allesbepalende factor zijn hoe onze samenleving er uit gaat zien. Dus tijd voor jongeren om nú partij te kiezen voor het water.

Het zal inmiddels niemand meer zijn ontgaan: klimaat en water zijn dé grote thema’s van dit moment. Het IPCC rapport van augustus 2021 en het Klimaatsignaal van het KNMI van vorige week laten er geen twijfel meer over bestaan, klimaatverandering is een feit en er zijn nú maatregelen nodig om erger te voorkomen. In Glasgow wordt nu vergaderd door de Verenigde Naties. Maar ook dichter bij huis is er werk aan de winkel, in de waterschappen en provincies.

Lees hier: “Hoe het klimaat snel verandert”

 

Online Bijeenkomst 24 nov. 2021

De AWP wil veel meer jongeren betrekken in de politiek van de waterschappen en provincies. Zodat jongeren ook gehoord worden in de afwegingen die moeten worden gemaakt. Want voor jullie als jongeren staat er nog véél meer op het spel dan voor ons oudere AWP-leden.

We zoeken nu jongeren om de komende twee jaar zitting te nemen in de Jongerencommissie van de AWP (‘AWP Jong’), om zo jongeren binnen de AWP ook een eigen stem te geven. En om veel meer jongeren te interesseren voor water en klimaat, en natuurlijk voor de AWP.

Op woensdag 24 november is er een online zoom-overleg om te zien welke ideeën er zijn en wie wil meedoen? Dat kan op allerlei manieren, daar gaan we het over hebben. Tijd: van half acht tot negen uur. Wil je digitaal aanschuiven? Stuur een berichtje via contact en dan krijg je een uitnodiging via Datumprikker.nl om mee te doen!

Digitale Kennismakingsbijeenkomst AWP Jong
Woensdag 24 nov 2021: 19.30 – 21.00 uur.
Aanmelden: klik op contact!

Kost het veel tijd? Vast niet. En bijna alles kan tegenwoordig online. Is het leuk om te doen? Ja, natuurlijk! En je doet ook veel ervaring op. Samen voor water en klimaat!

We zoeken een clubje actieve jongeren om aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld op social media. Uiteraard hoef je niet alles alleen te doen.  Er is begeleiding vanuit het landelijk hoofdbestuur van de AWP.

Klik hier voor meer info over AWP Jong

 

Samen voor Water en Klimaat

Klimaat en water zijn twee zijden van dezelfde medaille. Door de klimaatverandering wordt het weerbeeld extremer, met meer hoosbuien en meer langdurige droogte. Overstromingen als gevolg van hoosbuien hebben we dit jaar in Limburg gezien. Tegelijkertijd verdroogt de natuur in het Oosten en Zuiden van Nederland door een enorm neerslagtekort in het voorjaar en de zomer.

Water is essentieel in een gezonde leefomgeving. Het waterbeheer moet nu op orde zijn, maar ook in de toekomst. De gevolgen van de klimaatverandering raken de werkzaamheden van de waterschappen hard. Regenwater moet op slimme manier worden opgevangen om het grondwater aan te vullen, zodat bomen genoeg water kunnen opnemen om te verdampen en zo de omgeving koel te houden. Ook het rioolwater moet in 2050 volledig circulair worden hergebruikt. De AWP wil die toekomst omarmen. Doe jij met ons mee?

Juist ook waterschappen en provincies kunnen het klimaatbeleid de goede kant op sturen. De provincies gaan over zaken als ruimtelijke ordening, grondwater, drinkwater en locaties voor huizenbouw. De waterschappen zijn verantwoordelijk voor peilbeheer, waterberging, waterkwaliteit en waternatuur.

Wil jij meedoen met de AWP?  Laat van je horen en word nu lid!

 

AWP is onafhankelijk en deskundig

De AWP is een sterk merk. Wij zijn een landelijke partij en wij komen op voor het belang van de inwoners, zowel op de korte als ook de lange termijn. Wij hebben drie kernthema’s: water, klimaat en (duurzame) leefomgeving. Daaronder valt bijvoorbeeld waternatuur (natuurvriendelijke oevers), maar ook giftige stoffen in het water (PFAS). En verder vinden we dat waterschapslasten eerlijker moeten worden verdeeld. Inwoners betalen nu teveel, bedrijven te weinig.

De AWP is helemaal onafhankelijk van de landelijke politiek. Wij doen ook alleen mee met de waterschapsverkiezingen en de provinciale verkiezingen. Betrouwbaarheid, betrokkenheid en deskundigheid zijn belangrijke kernwaarden.

Doe mee met de AWP! Samen voor water en klimaat.
Word lid voor maar 25 euro per jaar.

Word lid!

Laatste nieuws en opiniestukken

Afschaffen geborgde zetels hoeft niet te wachten op wijziging waterschapswet

Nieuws 16 nov. 2021 - Vertragingstactiek? In keurige juridische bewoordingen betogen drie gerenommeerde juristen dat er eerst moet worden gekeken naar fu...

Burgers in 2020 nog meer 'de melkkoe van de waterschappen'

Nieuws 12 nov 2021 - De watersysteemheffing is bedoeld voor droge voeten, veilige dijken, en schoon en gezond water. In 2020 was de totale opbrengst van ...

Enthousiaste mensen nodig voor AWP-afdeling waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Nieuws Op 22 november 2021 is er een tweede digitale AWP Kennismakings-bijeenkomst voor waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV). De AWP zoekt nu enthousia...