Online trainingen voor lokale partijen in waterschappen en provincies

‘De AWP wil goed beslagen ten ijs komen’

De Algemene Waterschapspartij heeft afspraken gemaakt met het Kennispunt Lokale Partijen, zodat ook onze leden kunnen profiteren van het brede cursusaanbod van Kennispunt Lokale Partijen. Op 17 en 25 januari 2022 zijn er twee verschillende online trainingen speciaal voor waterschapspartijen.

“De leden van de Algemene Waterschapspartij hebben een meer dan gemiddelde belangstelling voor water en klimaat. Maar hoe het openbaar bestuur werkt, weten we in het algemeen minder. Maar de AWP wil wel goed beslagen ten ijs komen bij de verkiezingen op 15 maart 2023. Vandaar dat ik veel waarde hecht aan samenwerking met het Kennispunt Lokale Partijen. Het trainingsaanbod van het Kennispunt kan helpen ons daar goed op voor te bereiden”, zegt onze voorzitter Ron van Megen.

Aankondiging trainingen voor waterschapspartijen op website Kennispunt (scrollen!)

 

Permanente Campagne

De Permanente Campagne gaat over het contact onderhouden met de kiezers. Als die alleen van je horen in de eerste twee weken van maart 2023, dan heb je wel een harde dobber om mensen te motiveren om op jou te stemmen.

=> !! TRAINING PERMANENTE CAMPAGNE OP 17 JANUARI IS VOLGEBOEKT !!

Op 17 januari 2022  is er een online training Permanente Campagne, speciaal voor leden van waterschapspartijen. Deze trainingen zijn bedoeld voor AWP-leden en voor mensen die overwegen om lid te worden van de AWP. Jongeren en vrouwen zijn nog ondervertegenwoordigd in de waterschappen en bij de provincies.  Grijp jij nu je kans?

  • In de training Permanente campagne ga je aan de slag met de zichtbaarheid van je partij en met het verstevigen van het contact met de kiezers. Niet alleen in de weken voorafgaand aan de verkiezingen, maar elk jaar, elke maand. In de training maken we een strategie en een plan om permanent campagne te voeren. Wat past er bij jouw partij, welke kiezers wil je bereiken en welke middelen en acties zet je daar voor in? De online training (via Zoom) duurt 2 uur en is bedoeld voor bestuursleden, vrijwilligers en mensen die zich met de campagne bezighouden.

Nieuw kandidaten werven

Soms is het moeilijk om mensen te vinden, die ‘geschikt en bekwaam’ zijn om een zetel in het waterschap of in Provinciale Staten in te nemen. En er moeten ook voldoende mensen op de kieslijst staan die mee willen helpen om de lokale AWP-afdeling draaiende te houden. En een serieuze kieslijst telt minstens 20 kandidaten. Kiezers stemmen nu eenmaal graag op mensen die ze herkennen of weleens hebben ontmoet. Het vinden van kandidaten met een groot netwerk, en die ook de boodschap van de AWP willen uitdragen, is een hele uitdaging.

Op 25 januari 2022 is er een online training Scouting en werving van Kandidaten, speciaal voor waterschapspartijen. Je kunt je nu al aanmelden!

  • Gemiddeld vernieuwt een fractie zich voor de helft bij de verkiezingen. Hoe vind je de juiste mensen om jouw partij te vertegenwoordigen in de gemeenteraad, Provinciale Staten of waterschapsbestuur? Deze training bevat verschillende stappen die je daarvoor kunt doorlopen. Daarnaast geven en delen we praktische tips en voorbeelden van hoe lokale partijen dit aanpakken. De online training duurt 2 uur en is geschikt voor leden van het bestuur en leden van de kandidaatstellingscommissie. De training op locatie duurt 2,5 uur.

Aan de online trainingen zijn geen kosten verbonden.  Aanmelden rechtstreeks op de website van Kennispunt.

 

Samenwerking met Kennispunt jan ons helpen (website: Kennispunt)

 

 

 

 

Doe mee met de AWP !
AWP voor water, klimaat en natuur
Voor maar 45 euro per jaar
Jongeren: 25 euro per jaar
Plus welkomstkorting!

Word lid!

AWP wil belasting op leidingwater voor bedrijven en datacentra

Opinie 9 aug. 2022 - Door klimaatverandering staat Nederland de komende jaren voor grote uitdagingen op watergebied, zoals kurkdroge zomers, een dalende ...

Nederlanders verbruiken meer drinkwater dan Belgen

Nieuws 5 aug 2022 - De zomer van 2022 is droog, boeren mogen niet meer sproeien en de rivieren staan laag. Zuinig omspringen met drinkwater is nuttig en ...

AWP wil veel meer aandacht voor schoon en gezond water

Opinie 1 aug 2022 - Bijna alle rivieren, meren en sloten in Nederland voldoen niet aan de Europese kwaliteitsnormen, wat sancties als vergunningstops tot...