Home » Nieuwsberichten » Zet je in voor schoon water en droge voeten rond Amsterdam en in het Gooi

Zet je in voor schoon water en droge voeten rond Amsterdam en in het Gooi

AWP zoekt kandidaten voor kieslijst in waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Wat hebben Amsterdam, Amstelveen, Hilversum en Huizen gemeen? Al deze gemeenten liggen in het werkgebied van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. En natuurlijk ook Aalsmeer, Abcoude, Loosdrecht en Muiden en alles daartussen. Een gebied van 700 km2 en 1,3 miljoen inwoners. Met een jaarlijkse begroting van rond de 180 miljoen euro. Dat vraagt om een gemotiveerd en deskundig Algemeen Bestuur om de stem van die 1,3 miljoen inwoners te laten horen. Bij de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019 zijn er 23 zetels te verdelen. Iets voor jou?

Water is niet saai!

Het gebied van Amstel, Gooi en Vecht is een gebied met veel verscheidenheid en vol uitdagingen voor het water. Denk bijvoorbeeld aan bodemdaling in de veenweidegebieden. Omgaan met hoosbuien in stedelijk versteend gebied, die door de klimaatverandering steeds vaker zullen vallen. Zorgen dat het rioolwater circulair wordt gezuiverd en dat ook medicijnresten en microplastics uit het afvalwater worden verwijderd. Terugwinnen van grondstoffen, zoals fosfaat en de vezels uit het wc-papier. Ruimte maken voor waternatuur. Denk aan weidevogels, die gebaat zijn bij een hoge waterstand in het voorjaar. En ervoor zorgen dat mensen vooral ook plezier kunnen beleven aan het water.

AWP: niet politiek wel deskundig

De AWP is een sterk merk. Wij zijn een landelijke waterschapspartij en wij kijken naar het belang van de inwoners zowel op de korte als ook de lange termijn. Zo vinden wij dat de burgers te veel betalen in vergelijking met de boeren en de bedrijven in het waterschap.

De AWP is onafhankelijk van de landelijke politiek, en wij doen alleen mee met de waterschapsverkiezingen. Wij vinden dat betrouwbaarheid, betrokkenheid en deskundigheid belangrijk in het politieke bestuur van het waterschap. Klik hier voor onze speerpunten en ons verkiezingsprogramma!

We zoeken een motorblok voor de AWP in AGV

In de afgelopen bestuursperiode (2015 tot nu) was de AWP vertegenwoordigd in 18 van de 21 waterschappen, maar jaamer genoeg niet in het Algemeen Bestuur van waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Dat willen we graag beter doen met de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019. En daarom zoeken we nu dringend een klein groepje mensen dat zich actief wil inzetten om de lijst aan te voeren.

Want we missen nog mensen voor de top van de kieslijst, die actief campagne willen voeren om gekozen te worden. Er zijn trouwens wel al een aantal mensen die  als ondersteuner lager op de AWP lijst in AGV willen staan. Daarom deze oproep: wil jij deel uitmaken van het 'motorblok' van de AWP in AGV? Laat dan nu van je horen en klik op 'contact' rechtsbovenaan deze pagina. Wij gaan dan graag met je in gesprek. De kieslijst moet voor het einde van het jaar in concept gereed zijn.

Waterschapsverkiezingen – wat komt daar bij kijken?

Eén waarschuwing vooraf: dit is voor mensen met een serieuze interesse in de eigen leefomgeving, die zich op de één-of-andere manier betrokken voelen bij water, afvalwater, waternatuur en klimaatverandering. Je hoeft geen ingenieur te zijn, maar je moet wel willen leren. En je inzet kost natuurlijk tijd, maar wel veel minder dan bijvoorbeeld voor de gemeenteraad. Als je wordt gekozen krijg je een maadenlijkse vergoeding, maar rijk word je daar niet van.

Al deze zaken staan uitgelegd onder het tabje ‘Verkiezingen’ rechtsboven aan deze pagina. En in een persoonlijk gesprek kunnen we alle vragen verduidelijken.

Interesse? Laat van je horen!