Dutch Embassy of Water wil hemelwater hergebruiken

“Waarom spoelen we die nieuwe wc’s met drinkwater door?”

2 juni 2022 – Karla Niggebrugge en Anouk van der Poll van de Embassy of Water duiken de komende jaren in de wereld van de bouw om te onderzoeken hoe we beter kunnen omgaan met water in woningen. Er komen een miljoen nieuwe woningen bij. Maar waarom spoelen we die nieuwe wc’s met drinkwater door? Waarom gebruiken we de bestaande technieken nog niet om regenwater op te vangen en drinkwater te recyclen? En wat is regeneratieve woningbouw op het gebied van water eigenlijk?

Niggebrugge en Van der Poll vormen de Embassy of Water, samen met Waterschap De Dommel, Brabant Water, de gemeente Eindhoven en een wisselende schare ontwerpers (fotograaf: Marjolein Bezemer)

 

Eindhoven

De Embassy of Water presenteert tijdens de Dutch Design Week de bevindingen van hun zoektocht naar oplossingen voor waterproblemen. Elk jaar worden verschillende designers uitgenodigd om hun waterontwerpen te presenteren bij de Embassy of Water tijdens de Dutch Design Week. Het Designhuis, gelegen naast de rivier de Dommel in hartje Eindhoven, vormt die week het watercentrum van de stad.

Je ziet er bijvoorbeeld slimme manieren om water op te vangen, gevelbekleding met planten, systemen om water te hergebruiken, maar ook installaties die je bewust maken van de waterproblemen in Nederland. “Dat levert interessante gesprekken op,” zegt Niggebrugge. “We halen af en toe ontwerpen van de Embassy naar de hal van het provinciehuis. We zien dat het werkt om met dat soort installaties het gesprek over water op een andere manier te voeren.”

Lees hier het hele artikel

Provincie Noord-Brabant wil anders omgaan met water

Nieuws Regionaal Water en Bodem Programma (RWP) 2022 – 2027 Het Regionaal Water en Bodem Programma (RWP) is de opvolger van het Provinciaal Milieu en Wate...