Volg ons op Facebook!

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste berichten uit het veld!


Home » Waterschappen

Waterschappen

In Nederland zijn er nog 22 waterschappen. U vindt hieronder een overzicht. De Algemene Waterschapspartij is in vrijwel alle waterschappen met een AWP-team vertegenwoordigd. 

Landelijk zijn de waterschappen verenigd in de Unie van Waterschappen. Dit is vergelijkbaar met de Vereniging van Nederlande Gemeenten (VNG) of het Interprovinciaal Overleg (IPO). De Unie probeert de waterbelangen te vertegenwoordigen in 'Den Haag'.

Dat proberen wij als AWP natuurlijk ook. We hebben een korte lijn met de voorzitter van het Unie bestuur en proberen af en toe de minister met een brief  te overtuigen van onze standpunten. Als de 2e Kamer een hoorzitting houdt over de waterschapspolitiek wordt de AWP, als landelijke partij, ook uitgenodigd.

Het dagelijkse werk vindt natuurlijk lokaal plaats: in de algemene en dagelijkse besturen van de waterschappen. Daar proberen we als niet-politieke partij onze waterbelangen over het voelicht te brengen. Klik op uw waterschap en we nodigen u van harte uit om mee te doen. 

Water Belangrijk

AWP: onafhankelijk, deskundig en betrokken