Aa en Maas

Arie van Beelen

Drunen

Los van de landelijke politiek, aan het waterwerk voor alle inwoners, besluiten vanuit een deskundige achtergrond, zijn de uitgangspunten van de AWP die mij aangespoord hebben tot lidmaatschap.

Als militair zag ik de vernietigende kracht van snel stijgend rivierwater. Getroffen gezinnen verkeerden in shock en diepe ellende. Dat is de reden dat waterveiligheid voor mij op nummer 1 staat. Graag zet ik mij in voor de belangen van de bewoners van het gebied Aa en Maas. Zowel bij besluitvorming over toekomstbestendige dijken als voor voldoende en gezond water.

Mijn bestuurservaring en technische scholing komen daarbij prima van pas. Ook bij klimaatverandering ga ik voor slimme, betaalbare oplossingen. Lange termijn plannen en het combineren van zaken, zoals waterberging voor stortbuien en waterschaarste, drukken de uitgaven. Niet te vergeten het biogas dat vrijkomt bij het zuiveren van rioolwater, dat we gebruiken als brandstof voor motoren. Dat zijn de oplossingen waar ik mij sterk voor maak en daar hebben onze burgers recht op.