Brabantse Delta

AWP Brabantse Delta

AWP staat voor Algemene Waterschapspartij. De AWP pleit voor gezond water in een gezonde wereld. De AWP komt op voor drie kernthema’s: water, klimaat en (duurzame) leefomgeving.

Wij zijn een landelijke onafhankelijke partij voor het waterbelang van alle burgers – zuiver water dus! Het team van de Algemene Waterschapspartij in  het waterschapsgebied van  Brabantse Delta gaat voor waterschapsbeleid voor mensen, mensen zoals u.

Onafhankelijk en transparant

AWP Brabantse Delta is onafhankelijk van landelijke en lokale politieke partijen. De mensen van de AWP hebben een passie voor water en een duidelijke visie op het waterbeheer ervan. AWP Brabantse Delta komt op voor de belangen van alle inwoners.

Wij zetten ons in voor een goede balans tussen de vier W’s: Waterveiligheid, Waterbeheer, Waterzuivering en Waternatuur. Want jouw waterschapsbelasting kan ook maar één keer worden uitgegeven.

 
Lees verder Onze speerpunten Nieuws

Doe mee met de AWP! Samen voor water en klimaat.
Word lid voor maar 25 euro per jaar.

Word lid!

Nieuws en opiniestukken

Publicatie 'niet bang voor water?' Hans Middendorp

Nieuws Lees de publicatie ‘niet bang voor water?’ van Hans Middendorp over wat de waterschappen voor je doen ...

Hoge biodiversiteit vergroot effectiviteit ecosysteemdiensten

Nieuws Hoge biodiversiteit vergroot effectiviteit ecosysteemdiensten Hoge biodiversiteit heeft ook effect op effectiviteit van waterzuivering Maatschappelijk...

Markpontje bij Terheijden

Nieuws   Markpontje bij Terheijden vaart weer! bron: BN de Stem Al vijf jaar vaart veerman Theo Stikkers (71) van de ene naar de andere Markoever om fie...

22 maart Wereldwaterdag

Nieuws wereldwaterdag, zeg je ook dank je wel tegen kraanwater Wereldwijd hebben bijna een miljard mensen geen schoon drinkwater, bij ons komt het gewoon ...

Droppie Water! website met kinderinformatie over kerntaken waterschappen

Nieuws Droppie Water leert basisschoolleerlingen door spelletjes en oefeningen over het werk dat de waterschappen doen. De Unie van Waterschappen richt zic...

Overstromingsrisico’s wereldwijd in kaart

Nieuws Rivieroverstromingen treffen jaarlijks 21 miljoen mensen over de hele wereld. Als gevolg van klimaatverandering en bevolkingsgroei worden rond 2030 mo...

Onze kandidaten

1. 1. Johan van Dalen (Steenbergen )

lees verder

2. 2. Dimph Rubbens (Standdaarbuiten)

lees verder

3. 3. CEDRIC BOUSCHÉ (Breda)

lees verder

4. 5. Bob van der Laan (Zevenbergen)

lees verder

5. Harry Rubbens (Wouwse Plantage)

lees verder

6. 4. Thijs Kleemans (Roosendaal)

lees verder
Regionale Speerpunt van de AWP Brabantse Delta

regionaal speerpunt AWP Brabantse Delta

AWP daagt bestuurskandidaten Waterschap Brabantse Delta uit tot live debat over grenskwesties Eén van de onderwerpen waar AWP-lijsttrekker Johan van Dalen uit Steenbergen (lijst 8) graag over in debat wil, is hoe waterschap Brabantse Delta moet omgaan met zogenaamde 'grenskwesties' en bevoegdheden. "Sommige thema’s waar we mee te maken krijgen, roepen de vraag op of ze wel bij ons waterschap thuishoren. Ze spelen landelijk bijvoorbeeld of ze overschrijden een waterschapsgrens. In het geval van het Schelderijnkanaal bijvoorbeeld. Daar is de waterschapsgrens ook nog eens provinciegrens. Dat kan bestuurlijk heel complex worden. Hoe werk je samen en hoe deel je verantwoordelijkheden?" "Hoe werken we samen met andere bestuursorganen?" De AWP hoopt ook dat op lokaal niveau stevige openbare debatten worden gevoerd over de lastenverdeling van de waterschapsysteemheffing. “Ze realiseren zich bovendien niet dat de lasten de komende decennia ongetwijfeld heel hard gaan stijgen. We moeten daarom op lokaal niveau gaan praten over hoeveel bewoners , bedrijven en boeren profiteren van het werk van hun waterschap en of dat deze ongelijke lastenverdeling nog langer rechtvaardigt.”

Foto's


 

AWP Brabantse Delta

waterveiligheid, waterkwaliteit, waterzuivering en waternatuur

AWP Brabantse Delta wil graag, dat het waterschap zo goed blijft functioneren, omdat water belangrijk is. De AWP-bestuursleden willen constructief meedenken en waar nodig een kritisch geluid laten horen. Dat vereist gerichtheid op innovatie en op de toekomst, in plaats van alleen meegaan met de waan van de dag.

Goed gebruik belastinggeld

AWP Brabantse Delta ziet toe op goed gebruik van belastinggeld en is alert op meekoppelkansen. Voor uitgaven die het waterschap nu doet, moet het nu de verantwoordelijkheid nemen en niet de exploitatiekosten doorschuiven naar volgende generaties.

 

Samen voor water en klimaat

Waterschappen en provincies moeten veel meer inspelen op het veranderende klimaat, met meer regen én ook meer droogte.De AWP Brabantse Delta wil een maatschappelijk verantwoorde bijdrage leveren, zonder politieke spelletjes, functioneel en met veel kennis van zaken.

Waterschappen en provincie zijn belangrijk voor de kwaliteit van uw huidige en toekomstige leefomgeving. De AWP Brabantse Delta wil dat deze taken goed worden geregeld, en dat er word ingespeeld op nieuwe technieken.

Inwoners centraal

AWP Brabantse Delta wil de betrokkenheid van bewoners en bedrijven bij het waterschap vergroten en daarvoor benaderbaar en aanspreekbaar zijn. De door u gekozen vertegenwoordigers van de AWP zijn aanspreekbaar op de plannen en besluiten van de Brabantse Delta en kunnen die ook aan u uitleggen.

Heeft u iets gezien dat volgens u anders zou moeten worden opgelost? Heeft u een probleem met het waterschap, en komt u er niet uit? U mag ons altijd schrijven, bellen of e-mailen.