Brabantse Delta

Harry Rubbens

Mijn naam is Harry Rubbens geboren op boerderij van mijn ouders in Oudenbosch. In mijn jeugd was ik actief in het verenigingsleven waaronder de KPJ. Mijn vader was ook zeer actief in allerlei bestuursfuncties waaronder ook zijn voorzitterschap van voormalig waterschap Oude en Nieuwe landen. Het belang van een goede waterhuishouding voor het agrarisch buitengebied heb ik van jongs af aan mee gekregen. O.a. het jaar 1974 was zeer extreem, waar destijds thuis veel over werd gesproken.
Mijn agrarische betrokkenheid is groot door mijn werkzaamheden die ik heb verricht. Ik heb 26,5 jaar gewerkt als keurmester in zuidwest Brabant bij de NAK. Hierdoor weet ik in een groot deel van de Brabantse Delta in het buitengebied wat er speelt en waar de knelpunten liggen. Daarna ben ik 5 jaar kwaliteitskeurmeester geweest in de AGF-sector. Hierna ben ik 6 jaar keurmeester geweest in frites industrie bij de aardappelontvangst. Vanaf 2017 werk ik op ZZP-basis in de grond en kuilbemonsteringen in zuidwest Brabant en vanaf 2018 werk ik 20 uur als onafhankelijke mestmonsternemer. Door de grondbemonsteringen ben ik afhankelijk van het weer en vooral de extreme omstandigheden van de laatste jaren spelen een belangrijke rol in de planning. Ook deze werkzaamheden hebben betrekking om het gehele gebied van de Brabantse Delta en tijdens de werkzaamheden hoor ik regelmatig waar de problemen zijn.
Vanaf 2002 t/m 2014 ben ik raadslid geweest in de gemeente Moerdijk en hier heb ik op bestuurlijk niveau regelmatig te maken gehad met de belangen van het waterschap. Ik was lid van Onafhankelijk Moerdijk en mijn kernpunt was destijds opkomen voor de kleine kernen en de agrariërs in de gemeente. Vooral de onafhankelijkheid van AWP spreekt mij aan en dat is de reden dat ik hiervan lid ben geworden.