Drents Overijsselse Delta

Dewi de Ruiter

 

Leeftijd:  22 jaar
Woonplaats: Zwolle

Van jongs af aan heb ik al een band met water en groen. Vanaf mijn 12e ben ik al te vinden bij de waterscouting, waar ik nu nog steeds actief ben als leiding. Mijn ervaringen in en op het water hebben er voor gezorgd dat ik regelmatig met mijn zeilboot op het water te vinden ben.

Door mijn interesse in het water ben ik de Hbo-opleiding Land- en Watermanagement gaan volgen aan Hogeschool Van Hall Larenstein te Velp. Ik zit nu in mijn laatste jaar en ga straks afstuderen. De opleiding heeft mijn veel inzichten geven over alle aspecten die met water en het beheer ervan te maken hebben. Door mijn interesse in groen en beheer ben ik ook regelmatig actief als vrijwilliger bij Staatsbosbeheer om gebiedjes langs te IJssel te beheren en te onderhouden.

Duurzaamheid vind ik erg belangrijk en speelt een steeds belangrijkere rol bij alles wat men doet. Het is belangrijk dat steeds meer mensen hier goed mee om gaan en weten wat water en de waterschappen hier mee te maken hebben.

Om als (jongste) kandidaat beschikbaar te zijn bij de Algemene Waterschapspartij zie ik als een leerzame ervaring om de kloof tussen leek en professional en verschillende generaties te verkleinen en iedereen het juiste inzicht te geven voor een duurzame toekomst met water als centrale rol.