Hollandse Delta

Dick Lockhorst

AWP Dick

 

Dick Lockhorst
Getrouwd en vader van drie jonge kinderen. Ik ben na 12 jaar adviseur in het P&O veld op een ministerie gevraagd om me kandidaat te stellen voor de functie voorzitter van de deelgemeente Charlois in Rotterdam. Ik heb dit 16 jaar gedaan en in die functie met alle facetten van het watermanagement in een grote stad ervaring opgedaan.
Van de realisatie van de grootste ondergrondse rioolzuiveringsinstallatie in de voormalige Dokhaven te Rotterdam tot grootschalige renovatie van het Zuiderpark. Waarbij de opgave was meer bergruimte voor de opvang en verwerking van water om toekomstige hoosbuien te kunnen opvangen.
Hiernaast dient de kwaliteit van het water met de Blauwe verbinding (met de Oude Maas) te verbeteren, waardoor het aantal meldingen van o.a. blauwalg moet gaan afnemen. Blauwalg is nog steeds een probleem waar aan gewerkt wordt om de recreatiewaarde van o.a. parken in de zomermaanden te verbeteren.
Het hele opknappen van het Zuiderpark Rotterdam is in goed overleg met talloze gebruikersgroepen tot stand gekomen. Iedereen heeft zijn bijdrage kunnen leveren. De speerpunten van de AWP sluiten hier naadloos op aan.
Belangrijk vind ik in de komende periode dat we aan de bewustwording van mensen gaan werken op het terrein van de chemische bestrijdingsmiddelen, die zij o.a. in hun tuin gebruiken. Bij een controleactie bij volkstuinverenigingen kwam een compleet chemische tijdbom aan onkruidbestrijdingsmiddelen tevoorschijn, inclusief verboden middelen. De gevolgen voor het gebruik van deze middelen op het nabijgelegen parkwater en de natuur in zijn geheel (o.a. bijen- en vissensterfte) was bij velen onbekend.
Water is veel te belangrijk om daar politiek mee te bedrijven, reden om voor een niet-politieke groepering te kiezen die het belang van de inwoners centraal stelt.