Hollandse Delta

Savas Ünal

savas-awp-waterschapsverkiezingen

savas-awp-waterschapsverkiezingen

Bij mij past schoon (natuur) water \ Luisteren naar de kiezers zoals luisteren naar de bijen.

Heerlijk douchen of lekkere koffie is zo vanzelfsprekend, we staan er niet bij stil. Terwijl ergens in een ander land men voor schoon drinkwater 37 km moet afleggen, en dit elke dag. Lopen is wel gezond als het maar een klein rondje is. 37 km lopen na verloop van tijd had ik het wel opgegeven denk ik. Daar hebben we toch niets mee te maken zou je kunnen denken. Nou jawel, daarom moeten we er zorgvuldig mee omgaan. Water wordt met de dag belangrijker. Daarom vind ik het belangrijk hoe met ons water wordt omgegaan.

Ik ben Savaş Ünal, Turks 42 jaar. Getrouwd en vader van 3 prachtige kinderen van 11,8 & 7 jaar oud die elke dag weer genieten van het water.

Ik ben werkzaam voor een internationale transport bedrijf, dat wereldwijd goederen vervoert. Hierin heeft vervoer over het water in transport een grote rol vanwege de grote hoeveelheden en de prijzen. Als de vervuiling van die grote mega tankcontainer boten er dan ook niet zou zijn, zou het piek fijn in orde zijn.

Hiernaast ben ik hobby imker. Voor de bijen is water eveneens zoals voor alle levende wezens cruciaal van belang. Bijvoorbeeld voor het verdunnen van de honing in het voorjaar en voor het verwarmen van de bijenkast halen bijen water. Als de bijen vervuild water halen heeft dit nadelige effecten op de honnig en het gehele bijenvolk.

Kort geleden ben ik door een AWP lid aangesproken om ook deel uit te maken van de AWP. Hoewel ik in het begin enorm aan had getwijfeld heb ik vastbesloten hier positief op gereageerd. Na een introductiebijeenkomst sessie bij de waterschappen en enig onderzoek heb ik me afgevraagd waarom ik me niet eerder met de waterschappen had bezig gehouden. Laten we eerlijk zijn, ik wist nooit wat ik met het stembiljet van de waterschappen aan moest. Zocht naar willekeurig bekende namen en kruiste maar wat aan, als ik er al heen ging om te stemmen.

Om te beginnen is de gevestigde orde vastgeroest aan de vergader stoelen. Luisteren naar de burger. Ho maar, dat woord kennen ze niet eens volgens mij. Het is de omgekeerde wereld, hoe meer je vervuilt des te minder je betaalt. De huishoudens betalen 80% van de kosten. Er is ooit een vaste plek gecreëerd voor 9-tal niet democratisch gekozen leden. Hoogte van de waterschap belastingen, enorme bedragen. De viezigheid in ons water moet stoppen dan wel sterk verminderen.

Kortom nog tal redenen om het roer om te gooien.

Hoe lang blijf je nog afzijdig houden? Blijf jij alleen de 2 kamer verkiezingen of de provinciale staten volgen?

Wat ga JIJ doen ?