Hunze en Aa’s

AWP Hunze en Aa’s

Korte introductie van onze partij
De Algemene Waterschapspartij (AWP) is met opzet geen partij zoals u die kent uit de landelijke politiek. De AWP doet dan ook niet mee met de gemeenteraadsverkiezingen, de provinciale of landelijke verkiezingen. De AWP onderscheidt zich van alle andere partijen waar u op kunt stemmen bij de waterschapsverkiezingen. Op de AWP stemt u vanwege haar onafhankelijkheid, deskundigheid en betrokkenheid.

“AWP niet politiek, wel deskundig” is daarmee de logische titel van het verkiezingsprogramma van de Algemene Waterschapspartij (AWP) voor de waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019.

De vijf speerpunten van de AWP

Ons landelijk verkiezingsprogramma is gebouwd op vijf speerpuntenDeze speerpunten gelden voor alle afdelingen van de Algemene Waterschapspartij bij de waterschapsverkiezingen. De speerpunten vormen samen de paraplu waaronder al onze verkiezingsthema’s passen. Vanzelfsprekend zijn er per waterschap ook eigen meer regionaal getinte speerpunten. Deze vindt u aanvullend in de verkiezingsprogramma’s van de verschillende AWP waterschap afdelingen. Het waterbeheer is nu eenmaal niet overal in Nederland hetzelfde. De AWP is georganiseerd in afdelingen per waterschap.

Voor onze kinderen, want ook zij hebben recht op droge voeten en schoon water.
Mensen echt serieus nemen, want de AWP wil dat het waterschap naar u luistert.
Wateroverlast door hoosbuien slim aanpakken, want de AWP wil dat de gevolgen van hoosbuien binnen de perken blijft.
Geen viezigheid in ons water, want de AWP gaat voor gezond water voor mens en natuur.
Plezier met water, want de AWP wil dat mensen kunnen genieten van water.

Zie voor onze regionale speerpunten de aparte items, zoals deze hieronder worden genoemd.

Zie ook onze website: www.stemAWP.nu


Lees verder Onze speerpunten Nieuws

Doe jij ook mee met de AWP? Samen voor water en klimaat!
Word lid voor maar 25 euro per jaar.

Word lid!

Onze kandidaten

1. Johan Blaauw (Stadskanaal)

lees verder

2. Jan van Calker (Musselkanaal)

lees verder

3. Jan Willem Koops (Gasselternijveen)

lees verder

4. Sjoerd van Soelen (Haren)

lees verder

5. Elisabeth Lenting (Siddeburen)

lees verder

6. Jans van Wijk (Emmen (Barger Oosterveld))

lees verder
Regionale Speerpunten AWP Hunze en Aa's

De vervuiler betaalt

Onze afdeling vindt dat voor de waterschapslasten het profijtbeginsel dient te gelden. Degene met het grootste profijt en grootste vervuiling dient volgens ons het meeste bij te dragen aan de waterschapsbelastingen. De ingezetenen betalen op dit moment gemiddeld 80% van de watersysteemheffing terwijl uit onderzoek (zie AWP-site) is gebleken dat dit maximaal 60% mag zijn. Onze insteek is dan ook om de tarieven van de ingezetenen gedurende de komende vier jaar te bevriezen op het huidige tarief.

Afschaffen Inkomenspolitiek via Waterschappen

Het waterschap is een functionele democratie waar geen inkomenspolitiek thuis hoort. Daarom pleiten wij ervoor om kwijtschelding onder te brengen bij de gemeenten en niet bij het waterschap.

Afbouw geborgde zetels

Onze afdeling vindt dat de verhouding tussen het aantal geborgde zetels en de betaalde waterschapsbelasting meer in evenwicht dient te zijn en pleit dan ook voor een afbouw van het aantal geborgde zetels.

Foto's