Waterschap Limburg

Tienduizend stemmen voor de AWP

Overmacht voor CDA Waterbelang

21 maart 2019 – De lijst Waterbelang is weer met afstand als de grootste partij uit de bus gekomen bij de woensdag gehouden waterschapsverkiezingen in Limburg. Dat blijkt uit de voorlopige uitslag van de woensdag gehouden verkiezing voor het algemeen bestuur van Waterschap Limburg. Hekkensluiter is de Algemene Waterschapspartij (AWP) met 10.847 stemmen.

Klik hier: AWP wil vaart maken met klimaattransitie

 

Kloon

Waterbelang is een kloon van het CDA, die is gevuld met lokale CDA-ers. Bijvoorbeeld de lijst van Waterbelang Midden-Limburg telde in totaal 16 kandidaten afkomstig uit vrijwel alle kerkdorpen in Midden-Limburg. Marc Breugelmans is de lijsttrekker van Waterbelang Midden-Limburg en daarnaast ook fractievoorzitter van het CDA Roermond.

De AWP is juist tegen de politieke verstrengeling tussen partijen in de gemeenteraad en het waterschapsbestuur. Integriteit staat bij de AWP Limburg hoog op de agenda.

Bij de vorige waterschapsverkiezingen in Limburg ging ruim 40 procent van de stemgerechtigde kiezers stemmen. Dit keer lag de opkomst met 48 procent een stuk hoger.

Gele kaart voor dijkgraaf Limburg, vindt de AWP

Nieuws Unie van Waterschappen moet collegiaal ingrijpen, vindt de AWP 12 feb 2022 – De bestuurlijke incidenten bij Waterschap Limburg stapelen zich op...