Volg ons op Facebook!

Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van de laatste berichten uit het veld!


Home » Waterschappen » Rijnland » Nieuwsberichten » 10 halve marathons voor de waterschapsverkiezingen
Terug naar het nieuwsoverzicht

10 halve marathons voor de waterschapsverkiezingen

Zondag 13 mei 2018 geeft dijkgraaf Rogier van der Sande van het Hoogheemraadschap van Rijnland om 10 uur het startsignaal van de eerste halve marathon voor de #RunRijnland-campagne. De eerste van de 10 etappes langs de grenzen van het Rijnlandse waterschap gaat over het strand, van Langevelderslag naar IJmuiden Zeehaven.

#RunRijnland

Waterschapsbestuurder Joas van den Berg organiseert #RunRijnland en rent zelf langs de grenzen van Rijnland. Zo wil hij het waterschap helpen ruchtbaarheid aan de waterschapsverkiezingen van 20 maart 2019 te geven. Een miljoen Rijnlandse inwoners mogen dan stemmen voor een bestuur dat beslist over veiligheid, schoon en gezond water in hun gebied. 

Jouw omgeving, jouw belangen

“Ik vind het belangrijk dat je beseft dat het waterschap over jouw omgeving gaat. Iedereen in Nederland wil droge voeten en schoon water. Een waterschap heeft 3 taken: zorgen voor veiligheid, gezond en schoon water en een goed waterpeil. Europa, het Rijk en de provincie bepalen grotendeels de waterschapstaken. Het waterschapsbestuur besluit over de uitvoering en het budget. Jij betaalt waterschapsbelasting, dus je hebt er ook iets over te zeggen. Wil je dat je kinderen in de sloot kunnen zwemmen? Er bloemen voor de bijen op de dijken worden gezaaid? Vind je het belangrijk om goede vaarverbindingen te hebben? Zorg dat jouw belang de komende 4 jaar wordt vertegenwoordigd,” stelt Joas van den Berg.

Jonge, energieke bestuurder

Joas is naast zijn werk als milieuexpert sinds 2014 actief voor de Algemene Waterschapspartij (AWP). Met zijn 35 jaar is hij het jongste commissielid. “Je merkt in het waterschapsbestuur dat je echt kennis van zaken moet hebben om goede besluiten te kunnen nemen. Ik zie hier mooi de technische aspecten en het politieke krachtenveld uit mijn studie Technische Bestuurskunde samen komen. Daarnaast houd ik ook gewoon van de natuur en het water. Als jonge jongen keek ik mijn ogen al uit bij oude sluisjes en de Deltawerken. Ook verken ik als duiker de onderwaterwereld en loop ik graag hard door de duinen en polders.”

Niet politiek, wel deskundig

In het waterschapsbestuur zie je vaak partijen bekend uit de landelijke politiek. De AWP is een onafhankelijke partij, die in het waterschapsbestuur deskundigheid voorop stelt. AWP komt op voor alle inwoners en weegt alle belangen af, zonder politieke kleur. Onder haar leden zijn daarom vanzelfsprekend ook veel agrariërs, natuurliefhebbers en ondernemers. Het gaat de AWP er om dat het waterschap de taken tegen zo laag mogelijke maatschappelijke kosten goed uitvoert.

Meelopen met #RunRijnland?

In de #RunRijnland-campagne komen het verkennen van het veelzijdige Rijnland en de liefde voor lopen van lange afstanden samen: “Ik kan kilometers maken over het strand, langs de havens, dijken in steden maar ook in industrieel gebied en door de polders. Daarbij leer ik over de grenzen van Rijnland en waarom ze lopen zoals ze lopen. In de campagne eromheen wil ik ook graag de zorgen van de natuurliefhebbers, watersporters en vissers ophalen,” aldus de ervaren marathonloper.

Ook geïnteresseerd in een stuk uit dit bijzondere parcours en een mooie loopuitdaging? Iedereen met wat kilometers in de benen is welkom om een #RunRijland-etappe mee hard te lopen. Geef je op via RunRijnland@algemenewaterschapspartij.nl  

Volg de #RunRijnland-campagne en kom meer te weten over de grenzen van Rijnland via #RunRijnland en deze website www.runrijnland.nl 

Klik hier voor het overzicht van #RunRijnland etappes en data

AWP Rijnland


  Fractieleden

 • Adriaan van Geest
 • Adriaan van Geest heeft een ruime bestuurlijke ervaring. Hij was in totaal 24 jaar lid van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, dat middenin Rijnland ligt.

  » Lees meer

 • Nico Thijssen
 • Nico Thijssen zit in het algemeen bestuur van Rijnland sinds 2004. Hij heeft zich in 2008 actief ingezet om de afdeling AWP Rijnland, geen binding met politiek Den Haag, op te starten .

  » Lees meer

 • Joas van den Berg
 • Joas verzekert milieuschades. Vanaf 2014 actief voor de AWP, sinds 2015 versterkt hij de fractie als duo-lid met vaste zetel in de commissie Veiligheid en Gezond Water. Verder is hij onze secretaris.

  » Lees meer

 • Steunleden

 • Elmert de Boer
 • Elmert de Boer (Badhoevedorp) Werkzaam bij Rijkswaterstaat

  » Lees meer

 • Jan Willem Eelkman Rooda
 • Heeft een achtergrond als IT-adviseur en projectmanager. Naast het werk in de ICT vele bestuursfuncties, in het onderwijs, (sport-)verenigingsleven en in een cliŽntenraad.

  » Lees meer

 • Patrick Brandt
 • Ik heb een internationale loopbaan via het Ministerie van Buitenlandse Zaken kortgeleden afgerond. Ik was direct betrokken bij de grondwaterproblematiek en de aanleg van water en sanitatie in Jemen.

  » Lees meer

 • Jan de Haan
 • Geboren in Rotterdam en nu al weer lange tijd woonachtig in de Haarlemmermeer. Ik ben als jurist vele jaren werkzaam geweest in het openbaar bestuur, zowel bij de rijksoverheid als decentraal.

  » Lees meer

 • Bert Schuuring
 • Bert Schuuring is sinds 2008 fractieondersteuner en voorzitter van het fractieberaad van de AWP-Rijnland.

  » Lees meer

 • Frans Buijs
 • Heeft een chemisch technologische achtergrond; lid van de commissie Bestuur, Organisatie en Dienstverlening en gemotiveerd lijstduwer voor de AWP met 16 jaar bestuurservaring in het waterschap

  » Lees meer

 • Jos Muller
 • De uitgangspunten van de AWP spreken mij bijzonder aan, ook al vanwege twijfels bij de inzet van de landelijke politieke partijen bij het behartigen van waterschapsbelangen.

  » Lees meer

 • Otto Koedijk
 • Otto Koedijk is expert in vaarwegontwerp en -beheer, dat een nauwe relatie heeft met waterbeheer, de kerntaak van waterschappen.

  » Lees meer