Rivierenland

Peter de Borst

Peter  de Borst (1969), Sliedrecht

Waterschapsverkiezingen staan vaak in de praktijk op grote afstand voor veel inwoners. Maar dezelfde praktijk laat zien dat wij steeds meer te maken krijgen met alles waar het waterschap over gaat.

Veilige dijken; moeten wij wel of niet dijken gaan verzwaren/ophogen en zo ja; hoe dan?

Waterberging; is er voldoende mogelijkheid om grotere hoeveelheden regenwater op te vangen, zonder dat we wateroverlast ervaren in onze straten en huizen?

Schoon oppervlaktewater; is de kwaliteit wel voldoende nu we steeds meer te weten komen over extreem vervuilende stoffen zoals PFOA en GenX die nog steeds in het oppervlaktewater terecht komen?

Zuivering van afvalwater; blijven we medicatie, drugs en chemische middelen door het riool spoelen of betalen we eens de tol daarvoor?

Ook binnen Sliedrecht en het deel van Waterschap Rivierenland waar ik woon zijn dit onderwerpen die van groot belang zijn voor nu en de komende jaren. Een sterke vertegenwoordiging in het Waterschapsbestuur van mensen die niet in politieke spelletjes denken, maar zich lokaal zich verenigen om voor uw belangen op te komen ondersteun ik van harte.

Dat is exact de reden waarom de lokale politieke partij PRO Sliedrecht mij als hun kandidaat op de gezamenlijke lijst hebben staan van “AWPenLRR, niet politiek, wel lokaal”. Vanaf plek 12 zal ik zoveel mogelijk Sliedrechts en Alblasserwaards lokaal geluid laten horen, op die onderwerpen die u en ons gebied raken.