Schieland en de Krimpenerwaard

Aroen Mughal

 

Ik ben opgegroeid in Rotterdam, getrouwd en nog steeds woonachtig in deze mooie stad aan de Claes de Vrieselaan.

Claes de Vriese was een waterbouwer die rond 1270 in opdracht van Floris V het deel van Rotterdam heeft bedijkt waardoor voor het eerst een polder ontstond tussen de huidige Westzeedijk en de huidige havendijk bij Delfshaven. Niet lang daarna werd ook het Hoogheemraadschap van Schieland opgericht in 1273. Dit was het eerste waterschap in Rotterdam dat opgericht werd om het waterhuishouden van de verschillende polder gebiedjes en de veiligheid van de dijken te coördineren.

Zelf ben ik in 2004 afgestudeerd als bouwtechnoloog aan de TU Delft. Daarna heb ik vele jaren gewerkt als adviseur/projectmanager waar ik met diverse overheidsorganisaties heb gewerkt. Tegenwoordig ben ik werkzaam als technisch directeur van twee innovatieve bedrijven in de Deltatechnologie sector en heb me sindsdien veel verdiept in de infra en waterbouw.

Waterveiligheid en klimaatadaptie zijn voor mij belangrijke thema’s en ik zet graag mijn kennis in om te zoeken naar innovatieve en kostenbesparende maatregelen.

Verder vind ik het belangrijk dat het waterschap voldoende deskundigheid in huis heeft om effectieve en duurzame beslissingen te nemen over waterzaken die van invloed zijn op onze omgeving.

Daarom zet ik me in als kandidaat lijstduwer bij het AWP Schieland Krimpenerwaard voor minder politiek en meer deskundigheid en pragmatisme in het lokale waterschap. Een waterschap waar Claes de Vriese trots op zou zijn.

Vind je ook dat er minder politiek en meer deskundigheid nodig is in de waterschappen en dat er snel iets gedaan moet worden aan de komende problemen door de klimaatverandering? Ga dan stemmen op de AWP op 20 maart!