Zuiderzeeland

ing. J. de Waal (Jiry)

Zoals de meeste mensen in het beheersgebied ben ook ik geboren buiten de polder. Maar nu is flevoland al circa 25 jaar mijn thuis (Ens). Al 20 jaar samen mijn vrouw en vader van drie kinderen. Ik was altijd al een jongen van sloot en waterkant maar het heeft even geduurd voor ik daar mijn beroep van kon maken. Van huis uit heb ik een praktische houding. Niet omhoog gevallen maar via LTS, MBO en sinds 2004 HBO in water, milieu en techniek (Aquatische Ecotechnologie, Vlissingen) afgestudeerd als waterbeheerder.

Werkzaam geweest voor alle waterbeherende overheden en ik ken zodoende de arena van binnen uit, van bestuur tot baggeraar. Ook het beheersgebied van Zuiderzeeland ken ik goed en weet waar de verbeterpunten zitten. Naast mijn betrokkenheid tot het waterschapbestuur ben ik ook betrokken bij waterveiligheid. Eerst als teamleider bij de hoogwaterbrigade en sinds 2014 bij de dijkwacht. Voorheen was ik erg actief bij IVN (Instituut voor Natuur- en duurzaamheidseducatie) maar tegenwoordig kan ik mijn natuur en duurzaamheidseducatie doelstellingen onderbrengen in mijn eigen bedrijf op het gebied van biologisch waterbeheer.

Het is een eer om de inwoners van Flevoland e.o. in het waterschapsbestuur te mogen vertegenwoordigen. Een privilege die ik met veel verantwoordelijkheid zal invullen. Wie denkt iets bij het waterschap te moeten aankaarten kan altijd bij mij gehoor vinden. Ik voel mij thuis bij het AWP omdat deskundig waterbeheer de eerste en de enige prioriteit is. U kunt gerust slapen, wij bewaken de taken. Elke taak zo goed als noodzakelijk en wel zo voordelig mogelijk. Bij voorbaat dank voor uw stem en daarmee het gestelde vertrouwen.