Samen voor Water en Klimaat!

Doe nu mee met de AWP

Over anderhalf jaar, op 15 maart 2023 doet de AWP natuurlijk weer mee aan de waterschapsverkiezingen. De AWP wil dat er naar de inwoners wordt geluisterd. Dat de waterschapslasten eerlijk worden verdeeld. Dat water het leidend principe wordt in onze leefomgeving. Dat we goed omgaan met waternatuur. En nog veel meer!

Nieuw is dat de AWP in 2023 ook gaat meedoen aan de provinciale verkiezingen. De Algemene Waterschapspartij (AWP) is de eerste landelijke politieke partij, die zich specifiek richt op het regionale middenbestuur van Nederland: de 21 waterschappen en de 12 provincies. Beide verkiezingen worden op dezelfde dag gehouden. Je kunt nu dus twee keer stemmen op de AWP!

De AWP is nu al hard op zoek naar nieuwe mensen, die actief met ons willen meedoen of die ons gewoon willen steunen en op de hoogte willen blijven. Samen staan we sterker dan alleen. Aanmelden is eenvoudig en we zijn de goedkoopste politieke partij van Nederland. Zit je op school of ben je student? Dan krijg je korting. Steun de AWP!

Samen voor Water & Klimaat

En wie water zegt, zegt ook klimaat! Droogte en hoosbuien wisselen elkaar steeds sneller af. Steden verstenen steeds verder. Natuurgebieden verdrogen. De manier waarop we met het water in onze leefomgeving omgaan moet echt anders. Voor onszelf en voor onze kinderen. De provincie beslist over de ruimtelijke ordening. Een waterpartij als de AWP kan niet om de provincie heen.

Waterschappen en provincies hebben elk aparte verantwoordelijkheden, maar ze vullen elkaar ook steeds beter aan.  Waterschappen gaan over het oppervlaktewater. Provincies over grondwater en drinkwater. Waterschappen en provincies zoeken elkaar ook steeds vaker op op de AWP-thema’s water, klimaat en leefomgeving. En daarom doet de AWP in 2023 aan beide verkiezingen mee.

Algemene Waterschapspartij is onafhankelijk

De AWP is politiek onafhankelijk. Wij zijn niet verbonden met een landelijke politieke partij of een lokale partij. Samenwerken doen we zeker! De AWP zit  in het politieke centrum. Onze gekozen bestuursleden komen uit het gehele democratische spectrum. Wat ons bindt is onze passie voor water, en alles wat daarbij komt kijken.

Is de AWP ook een actieve partij? Lees hier onze nieuwsberichten.

Tenslotte: wij willen meebesturen in de waterschappen en de provincies. Voor ons is politiek een middel om mooie doelen te bereiken. Wij zijn geen protestpartij. De mensen van de AWP zijn deskundig en betrokken. Wij zoeken naar werkbare oplossingen. Dat betekent: je verdiepen in de dossiers, en de juiste vragen stellen. Dat betekent ook dat je politieke concessies moet doen om zaken voor elkaar te krijgen. Wij zijn wars van politieke spelletjes. Wij willen resultaten!

Regionale verkiezingen voor waterschappen èn provincies in 2023

De AWP is een vereniging met als doel om invloed uit te oefenen op de besturen van de provincies en waterschappen. De AWP stelt haar kandidaten verkiesbaar in alle waterschappen en provincies.

Misschien wil je zelfs wel actief worden binnen de AWP? Vind jij water en klimaat belangrijk? Heb je ook ideeën over wat er beter kan in het waterbeheer? Ben jij geïnteresseerd in het provinciebestuur, het waterschapsbestuur, de klimaatverandering en onze leefomgeving? Doe dan met ons mee! Eerst eens kennis maken? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Wil jij je stem laten horen voor de AWP in de provinciale politiek of de waterschapspolitiek? Of wil je liever op de achtergrond meedraaien in een provinciale commissie of waterschapscommissie? Dan wil je bij de AWP op de kieslijst bij de regionale verkiezingen op 15 maart 2023. Dan hebben we jou nodig!

Gewone leden, donateurs en studentleden

De  AWP wil invloed in het bestuur van waterschappen en provincies. Want water en klimaat zijn te belangrijk om aan de landelijke politieke partijen over te laten! Maar zonder budget lukt het niet om een goede campagne te organiseren voor de regionale verkiezingen. Daarom spaart de AWP vier jaar lang voor de verkiezingscampagne. Jij steunt de AWP met jouw contributie van net iets meer dan 2 euro per maand. Steun de AWP, word lid!

Je kunt de AWP steunen op verschillende manieren:

  • Gewone leden steunen de AWP voor slechts € 25,- per jaar
    (Je kunt je aansluiten bij een waterschapsafdeling en/of provinciale afdeling)
  • Scholieren en studenten steunen de AWP voor slechts  € 5,- per jaar
    (Mail ons een kopie van je studenten-ID)
  • Donateurs steunen de AWP éénmalig voor minimaal 25 euro
    (Je bent geen lid van de AWP en je kunt niet op de kieslijst staan

* De AWP heeft de ANBI-status. Dat betekent dat de jaarlijkse contributie en donaties voor de AWP kunnen worden afgetrokken als schenking voor de Inkomstenbelasting.

 

AANBIEDING – WORD NU LID VOOR 2 JAAR EN ONTVANG BOEK OVER WAT DE WATERSCHAPPEN ALLEMAAL DOEN – GRATIS!

Mooi aanbod voor iedereen!

* Word nú lid voor twee kalenderjaren voor maar € 49,95 
en ontvang het waterschapsboek “Niet Bang Voor Water?” gratis!
(normale prijs € 16,95)

* Jongeren en studenten: word nú lid voor twee kalenderjaren voor maar
€ 9,95 –
en ontvang het waterschapsboek “Niet Bang Voor Water?” gratis!  (normale prijs € 16,95)

Het waterschapsboek ‘Niet Bang Voor Water’ is luchtig en grappig geschreven. Waar zorgt het waterschap allemaal voor, hoe zijn de waterschappen ontstaan, welke uitdagingen zijn er nu en hoe heeft de klimaatverandering effect op het dagelijkse werk van de waterschappen?

Waterschapsboek gratis voor wie zich aanmeldt als lid voor twee jaar!

 

Nog niet aangemeld bij de AWP?  => Klik hier!

 

 

Doe jij ook mee met de AWP? Samen voor water en klimaat!
Word lid voor maar 25 euro per jaar.

Word lid!

AWP in beeldLaatste nieuws en opinie

Samen voor water en klimaat in regio Amsterdam en 't Gooi

Nieuws 26 sept. 2021 - Waterschap Amstel, Gooi en Vecht omvat een gebied van 700 vierkante km en 1,3 miljoen inwoners. Met grote steden zoals Amsterdam, ...

Drie miljoen Nederlandse klimaatvluchtelingen worden opgevangen in Duitsland

Nieuws 25 sept 2021 - Onderstreept door dreigende muziek laat een Duits verkiezingsfilmpje zien hoe drie miljoen klimaatvluchtelingen uit Nederland opvan...

Afschaffen geborgde zetels: kabinet moet knoop doorhakken!

Opinie 13 september 2020 - 'Historisch' wordt het nu al genoemd. Nooit eerder was er een Kamermeerderheid vóór afschaffing van de geborgde zetels in de...