3 redenen om lid te worden van de AWP

Samen voor Water en Klimaat!

De  AWP wil invloed in het bestuur van waterschappen en provincies. Want water en klimaat zijn te belangrijk om aan de landelijke politieke partijen over te laten. Er zijn drie goede redenen om nu lid te worden:

 1. Over anderhalf jaar, op 15 maart 2023 doet de AWP mee aan de verkiezingen voor waterschappen en provincies. De AWP is de eerste landelijke politieke partij, die zich specifiek richt op de 21 waterschappen en 12 provincies  van Nederland. Beide verkiezingen worden op dezelfde dag gehouden. Iedereen kan nu twee keer stemmen op de AWP. Doe jij met ons mee?
  .
 2. De AWP is nu al hard op zoek naar nieuwe mensen, die met ons willen meedoen. En mensen,  die ons gewoon willen steunen en op de hoogte willen blijven. Samen staan we sterker dan alleen. Aanmelden is eenvoudig en we zijn de goedkoopste politieke partij van Nederland. Zit je op school of ben je student? Dan krijg je korting. Steun de AWP!
  .
 3. De AWP is politiek onafhankelijk. Wij zijn niet verbonden met een landelijke politieke partij of een lokale partij. Samenwerken doen we zeker! De AWP zit  in het politieke centrum. Onze gekozen bestuursleden komen uit het gehele democratische spectrum. Wat ons bindt is onze passie voor water, en alles wat daarbij komt kijken.

De AWP wil water, klimaat en leefomgeving hoog op de agenda plaatsen bij waterschappen en provincies. Maar zonder budget lukt het niet om een goede verkiezingscampagne te organiseren voor de regionale verkiezingen. Daarom spaart de AWP vier jaar lang voor de campagne. Steun ons en word ook lid!

Tenslotte: voor ons is politiek een middel om mooie doelen te bereiken. Wij zijn geen protestpartij. Wij willen juist meebesturen in de waterschappen en de provincies!

Meteen aanmelden als nieuw lid? Klik hier!

Meer weten over de AWP? Lees hier onze nieuwsbrief!

 

 

Laat jouw stem horen!

De AWP is een vereniging met als doel om invloed uit te oefenen op de besturen van de provincies en waterschappen. De AWP stelt haar kandidaten verkiesbaar in alle waterschappen en provincies.

De mensen van de AWP zijn deskundig en betrokken. Wij zoeken naar werkbare oplossingen. Dat betekent: je verdiepen in de dossiers, en ook de juiste vragen stellen. Dat betekent ook dat je politieke concessies moet doen om zaken voor elkaar te krijgen. Wij zijn wars van politieke spelletjes. Wij willen resultaten!

Misschien wil je actief worden binnen de AWP? Vind jij water en klimaat belangrijk? Heb jij ook ideeën over wat er beter kan in het waterbeheer? Ben jij geïnteresseerd in het provinciebestuur, het waterschapsbestuur, de klimaatverandering en onze leefomgeving? Doe dan met ons mee en word lid! Wil je liever eerst een keer kennis maken? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Wil jij je stem laten horen voor de AWP in de provinciale politiek of de waterschaps-politiek? Of wil je liever op de achtergrond meedraaien in een provinciale commissie of waterschapscommissie? Doe mee met de AWP. Wij zoeken altijd enthousiaste mensen zoals jij!

De AWP is een actieve partij.  Lees hier onze nieuwsberichten!

 

Leden, studerende leden en donateurs

Jij steunt de AWP met jouw contributie van net iets meer dan 2 euro per maand.
Dit krijg je voor jouw steun:

 • Twee landelijke AWP bijeenkomsten per jaar
 • Vier nieuwsbrieven per jaar
 • Deelname aan waterschapsteam en/of provinciaal team (optioneel)
 • Deelname aan de ALV van de AWP

De AWP kent leden, studerende leden en donateurs:

 • Gewone leden steunen de AWP voor slechts € 25,- per jaar
  (Je kunt je aansluiten bij een waterschapsafdeling en/of provinciale afdeling)
 • Scholieren en studenten steunen de AWP voor slechts  € 5,- per jaar
  (Mail ons een kopie van je studenten-ID)
 • Donateurs steunen de AWP éénmalig voor minimaal 25 euro
  (Je bent geen lid van de AWP, je hebt geen stemrecht in de ALV en je kunt niet op de kieslijst staan)

* De AWP heeft de ANBI-status. Dat betekent dat de jaarlijkse contributie en donaties voor de AWP kunnen worden afgetrokken als schenking voor de Inkomstenbelasting.

Meteen aanmelden als nieuw lid? Klik hier!

 

AANBIEDING – WORD NU LID VOOR 2 JAAR EN ONTVANG BOEK OVER  WATERSCHAPPEN – GRATIS!

Mooi aanbod voor iedereen!

* Word nú lid voor twee kalenderjaren voor maar € 49,95 
en ontvang het waterschapsboek “Niet Bang Voor Water?” gratis!
(normale prijs € 16,95)

* Jongeren en studenten: word nú lid voor twee kalenderjaren voor maar
€ 9,95 –
en ontvang het waterschapsboek “Niet Bang Voor Water?” gratis!  (normale prijs € 16,95)

Het waterschapsboek ‘Niet Bang Voor Water’ is luchtig en grappig geschreven. Waar zorgt het waterschap allemaal voor, hoe zijn de waterschappen ontstaan, welke uitdagingen zijn er nu en hoe heeft de klimaatverandering effect op het dagelijkse werk van de waterschappen?

Waterschapsboek gratis voor wie zich aanmeldt als lid voor twee jaar!

 

Nu aanmelden bij de AWP?  => Klik hier!

 

 

 

Doe mee met de AWP! Samen voor water en klimaat.
Word lid voor maar 25 euro per jaar.

Word lid!

AWP in beeldLaatste nieuws en opinie

Afschaffen geborgde zetels hoeft niet te wachten op wijziging waterschapswet

Nieuws 16 nov. 2021 - Vertragingstactiek? In keurige juridische bewoordingen betogen drie gerenommeerde juristen dat er eerst moet worden gekeken naar fu...

Burgers in 2020 nog meer 'de melkkoe van de waterschappen'

Nieuws 12 nov 2021 - De watersysteemheffing is bedoeld voor droge voeten, veilige dijken, en schoon en gezond water. In 2020 was de totale opbrengst van ...

Enthousiaste mensen nodig voor AWP-afdeling waterschap Amstel, Gooi en Vecht

Nieuws Op 22 november 2021 is er een tweede digitale AWP Kennismakings-bijeenkomst voor waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV). De AWP zoekt nu enthousia...