Word nu lid van de Algemene Waterschapspartij

Doe mee met de AWP!

De Algemene Waterschapspartij (AWP)  is een kiesvereniging. De AWP stelt zich verkiesbaar in alle waterschappen. Wil jij je stem laten horen in de waterschapspolitiek? Vind jij ‘droge voeten’ en ‘schoon water’ belangrijk? En wil je wellicht een plaats op de kieslijst bij de volgende waterschapsverkiezingen? Dan hebben we jou nodig!

Meteen aanmelden? Klik hier!

De Algemene Waterschapspartij gaat voor de inhoud. Wij zijn deskundig en betrokken in deze tijden van klimaatverandering met wateroverlast door hoosbuien en lange perioden van droogte. Wij maken ons sterk voor gezond water zonder bestrijdingsmiddelen. Wij willen meer ruimte voor waternatuur.

De Algemene Waterschapspartij komt op voor de belangen van de inwoners van het waterschap. Wij vinden dat de waterschapsbelastingen voor inwoners in veel waterschappen te hoog zijn en daarom pleiten voor een eerlijke verdeling van de waterschapslasten tussen burgers, boeren en bedrijven.

Twee keer per jaar is er een landelijke bijeenkomst van de Algemene Waterschapspartij (foto: AWP).

Water Belangrijk

De Algemene Waterschapspartij wil een serieuze inbreng leveren in het bestuur van elk waterschap. Want water is te belangrijk om aan de landelijke politieke partijen over te laten!

Helaas! Zonder budget lukt het niet om een goede campagne te organiseren bij de waterschaps-verkiezingen. Daarom spaart de AWP vier jaar lang voor de verkiezingscampagne. Jij steunt de AWP met jouw contributie van net iets meer dan 2 euro per maand. Samen maken we de AWP sterk. Want de AWP komt op voor onze belangen bij het waterschap. Steun de AWP, word lid!

Leden en Donateurs

Iedereen kan lid worden van de Algemene Waterschapspartij.

  • Gewone leden betalen slechts € 25,- per jaar
  • Scholieren en studenten betalen extra laag tarief van € 5,- per jaar
    (Mail ons een kopie van je studenten-ID).

Je kunt natuurlijk ook donateur worden van de AWP. Daarmee steun je de AWP éénmalig voor een zelfgekozen bedrag, zonder dat je lid bent van de Algemene Waterschapspartij. Je kunt dan niet op de kieslijst komen en je hebt geen stemrecht op de ALV.

Meteen aanmelden? Klik hier!
.

Aanbieding

Word nu lid voor 2 jaar en ontvang waterschapsboek* gratis!

* Mooi aanbod voor iedereen: word nú lid voor twee kalenderjaren voor maar € 49,95 
en ontvang het waterschapsboek “Niet bang voor water?” gratis!  (normale prijs € 16,95)

* Jongeren en studenten: word nú lid voor twee kalenderjaren voor maar  € 9,95, –
en ontvang het waterschapsboek “Niet bang voor water?” gratis!  (normale prijs € 16,95)

Het waterschapsboek ‘Niet Bang Voor Water’ is luchtig en grappig geschreven. ‘Niet Bang Voor Water’ laat zien voor welke taken het waterschap allemaal zorg draagt, hoe de waterschappen zevenhonderd jaar geleden ontstonden, welke uitdagingen er nu zijn en hoe de klimaatverandering effect heeft op het dagelijkse werk van de waterschappen. Boordevol informatie voor een profielwerkstuk of spreekbeurt.

Meteen aanmelden?  Klik hier!

Wat gebeurt er nadat ik mij heb aangemeld?

Je ontvangt bericht van onze penningmeester met een betalingsverzoek. Zodra de betaling is ontvangen, wordt de AWP-afdeling in jouw waterschap geïnformeerd en ontvang je binnen enkele dagen een e-mail met uitnodiging voor een nadere kennismaking. Je kunt actief meedoen of je juist meer op de achtergrond inzetten voor de AWP. En je ontvangt een uitnodiging voor de 2 landelijke bijeenkomsten per jaar. Ook krijg je een aantal keer per jaar de AWP-nieuwsbrief.

Waterschapsboek kado als je je nu aanmeld als lid voor twee jaar.

Laatste nieuws en opinie

Studenten hebben recht op kwijtschelding waterschapslasten, vindt Algemene Waterschapspartij

Nieuws Algemene Waterschapspartij wil waterschapslasten studenten kwijtschelden 12 feb 2020 - Studenten met studieschuld hebben ook recht op kwijtscheldin...

Zeespiegelstijging is onomkeerbaar – zelfs als we nu alle CO2 uitstoot stoppen

Opinie zelfs als we nu alle CO2 uitstoot kunnen stoppen 30 jan 2020 - De zeespiegelstijging is onomkeerbaar en bedreigt sluipenderwijs het westen, noorden...

Watersysteemheffing in 2019 opnieuw hoger

Nieuws Stijging volledig betaald door huishoudens 6 jan. 2020 - Alle Nederlandse inwoners, bedrijven en boeren hebben belang bij bescherming tegen waterov...